Bosna i Hercegovina     | 27.02.2019. 12:52 |

U akciji 'Brend' uhapšeno 11 osoba, oduzeti mobiteli, laptop i novac

FENA Saopćenje

 

 

ISTOČNO SARAJEVO, 27. februara (FENA) - Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) su u okviru  predmeta kodnog naziva „Brend“ u utorak izvršili pretrese osoba, stambenih i poslovnih objekata, službenih prostorija Uprave za indirektno oporezivanje Bosne i Hercegovine i pokretnih stvari koje koristi 11 osumnjičenih osoba, službenika Uprave za indirektno oporezivanje Bosne i Hercegovine, na ukupno 22 lokacije na području Banja Luke, Novog Travnika, Orašja, Bužima, Brčkog, Broda, Odžaka te graničnih prijelaza Gradiška, Orašje i Šamac.

Pretresi su izvršeni po naredbi Suda Bosne i Hercegovine prilikom čega su otkriveni i privremeno oduzeti predmeti koji se mogu dovesti u vezu s počinjenjem krivičnih djela udruživanje radi činjenja krivičnih djela u vezi s krivičnim djelima primanje dara i drugih oblika koristi i zloupotreba položaja ili ovlaštenja.

Tokom pretresa privremeno su oduzeti mobilni telefoni i SIM kartice, laptop, 13.550 eura, 3.400 KM i 200 KN, potvrde o naplati indirektnih poreza za robu prijavljenu usmenim putem (CPD blokovi), interne evidencije i uređaji za pohranu memorije.

Nakon izvršenih pretresa osoba, objekata i pokretnih stvari, uhapšeno je 11 osumnjičenih osoba koje su dovedena u službene prostorije Državne agencije za istrage i zaštitu, gdje su ispitana u svojstvu osumnjičenih, te su danas predata u nadležnost pustupajućem tužiocu Tužilaštva Bosne i Hercegovine.

Navedene aktivnosti su provodene pod nadzorom Tužilaštva BiH i u saradnji s policijskim službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske i Ministarstva unutrašnjih poslova Posavskog kantona, saopćeno je iz SIPA-e. 

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Promovirano deset policajaca SIPA-e

Zenička policija pronašla i oduzela više od 1 kg opojne droge

MUPKS - U Novom Gradu pronađeno oružje i droga, uhapšen muškarac

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana