Stranačke aktivnosti

Saopćenje za javnost SDS-a

Saopćenje

Klub poslanika Srpske demokratske stranke će u skupštinsku proceduru ponovo uputiti Zakon o ispitivanju porijekla imovine, najavio je danas Davor Šešić, poslanik SDS u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

„Obzirom na nedavnu izjavu člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika da se na osnovu kriminalne privatizacije obogatilo nekoliko porodica i da sada samo pokušavaju da štite sebe i svoj interes, smatram da bi trebalo postojati jedinstven stav kada je u pitanju borba protiv kriminala, jer smatramo da je ovo nacionalni interes za RS“, pojasnio je Šešić.

On je rekao da će o ovoj inicijativi biti obaviješteni svi klubovi poslanika u NS RS.

Šešić je kazao da će na čelu pravnog tima SDS-a koji će raditi na izradi zakona o porijeklu imovine biti profesorica Ivanka Marković, aktuelni poslanik SDS u NSRS.

Šešić kaže da će vrijeme pokazati da li kriminalci imaju ime i prezime ili se kriju iza pojedinih stranaka.

On je poručio da se moramo jasno reći ko su ti kriminalci koji su oštetili i koji i sada oštećuju budžet RS, bez obzira iz koje su stranke, naglašavajući da oko tog pitanja mora postojati jedinstvo.

„Pošto se ovih dana često pominje riječ jedinstvo mi sada pozivamo na jedinstven stav oko ovog pitanja kako bi se izglasao ovaj zakon i kaznili svi oni koji su uništili budućnost mladih u RS i kao bi tim potezom vratili perspektivu i budućnost mladim ljudima u Republici Srpskoj“, kategoričan je Šešić.

 

SDS
Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.