Sport     | 27.02.2019. 15:59 |

Grbić i Milić najavili regionalni projekt sportske edukacije najmlađih

FENA Saopćenje

BRČKO, 27. veljače (FENA) - Gradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić u srijedu je u Gradskoj vijećnici u Brčkom razgovarao s odbojkašem i članom "Kuće slavnih" Vladimirom Vanjom Grbićem o regionalnom projektu koji bi od rujna trebao biti realiziran u Brčkom, a koji je jedan od jedanaest projekata u deset država kojima će se baviti fondacija proslavljenog odbojkaša.

Gradonačelnik Milić istaknuo je kako je ovaj susret prigoda da se Brčko ponovno promovira kao grad odbojke i dodao da se kroz razgovor s Vanjom Grbićem upoznao s planovima u vezi sa spomenutim projektom koji promovira sport, ali i zajedničke vrijednosti.

- Vanja je čovjek koji želi prenijeti neke jako važne poruke našoj djeci i kroz sport promovirati zajedničke vrijednosti. Pričali smo o mogućnostima suradnje u narednom razdoblju jer je Grbić na putu da implementira jedan važan regionalni projekt u koji bi bio uključen i Distrikt, a riječ je o sportskoj edukaciji najmlađih kategorija od 9 do 18 godina. Održavala bi se škola sporta i škola učenja djece osnovnim vrijednostima. Projekt od lokalnih zajednica iziskuje jedino sportsku infrastrukturu, tj. dvorane u kojima bi se održavali treninzi i sl. - kazao je Milić.

Na području BiH projekt će se provoditi, osim u Brčkom, i u Odžaku, Obudovcu, Pelagićevu i Srebreniku, a sudjelovanje će za djecu biti potpuno besplatno.

Vanja Grbić istaknuo je kako se nakon odbojkaške karijere aktivno bavio radom s djecom te da je nakon završenog fakulteta sporta i fizičkog odgoja upisao doktorske studije i na taj način upotpunio znanje što se tiče metodike rada s djecom.

 - Okružio sam se najboljima u regiji i onim ljudima koji mogu odgovoriti vrlo kompleksnim zahtjevima rada s djecom, prije svega u oblasti ortopedije, motorike, kreativnosti i inventivnosti te psihosocijalnom faktoru koji nam nedostaje jer su roditelji okrenuti mnogo više problemima koje imaju. S obzirom na to da sam odrastao u sasvim drugačijim uvjetima, probudila mi se želja da kroz sport, koji smatram najvećim ambasadorom i najboljom odskočnom daskom za razmjenu na svim mogućim razinama, promoviram zdravlje, prevenciju, ali prije svega socijalnu suradnju - pojasnio je Grbić.

Dodao je kako će djeca koja budu sudionici projekta biti u potpunosti opremljena, od patika, majica, trenirki, dresova, kapa, kačketa, flašica i autobusa, a njihovo je da rade i uživaju u programu.

 - Mi ćemo ih pratiti i na svaka tri mjeseca radit ćemo motoriku tako da ćemo kroz akcijsko istraživanje moći pratiti zdravo odrastanje naše djece. Osim sportskog dijela cilj nam je da djeci pomognemo da nemaju mržnju, predrasude niti da gledaju razlike, već da na zajednički i najbolji mogući način upoznajući jedne druge i grade jednu mnogo bolju i svjetliju budućnost - ustvrdio je Grbić.

 Pored stotinu djece u program će biti uključeno i dvadesetero djece s intelektualnim smetnjama s obzirom na to da je Vanja Grbić globalni ambasador specijalne olimpijade.

 Sastanku u Gradskoj vijećnici prisustvovala je i Dijana Vasić, bivša odbojkašica i predsjednica Odbojkaške akademije "Dijana Vasić".

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Milić i Nišić razgovarali sa učesnicima Sajma zapošljavanja u Brčkom

Svjetska premijera filma 'Hako' na Martovskom festivalu u Beogradu

Ministarstvo civilnih poslova će sudjelovati u projektu 'Zdrave zajednice u BiH'

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo