Ekonomija     | 27.02.2019. 16:52 |

Višković razgovarao sa predstavnicima MMF-a

FENA Saopćenje

BANJA LUKA, 27. februara (FENA) – Za uspješan nastavak reformi i realizaciju razvojnih politika potrebno je što skorije formiranje vlasti na svim nivoima u Bosni i Hercegovini, kako bi se obezbijedila neophodna koordinacija i harmonizacija, rečeno je na sastanku predsjednika Vlade Republike Srpske (RS) Radovana Viškovića sa šefom Misije Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) za BiH Martinom Petrijem i rezidentnim predstavnikom MMF-a u BiH Franciskom Parodijem.

Višković je upoznao Petrija o ključnim načelima i mjerama predviđenim Programom ekonomskih reformi, te planiranim aktivnostima Vlade za naredni period, a zajednički je ocijenjeno da su politike Vlade RS-a usklađene sa okvirnim ciljevima iz Pisma namjere.

Istaknuli su i da je dosadašnja saradnja bila dobra, te je izražena opredijeljenost za nastavak zajedničkih aktivnosti, saopćeno je iz Biroa za odnose s javnošću entitetske vlade.

Višković je dodao da razvojni i reformski programi ostaju u fokusu rada Vlade, te da su prioriteti fiskalna stabilnost, privredni rast i odgovorna ekonomska i socijalna politika.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

MMF odobrio treću reviziju ukrajinskog kreditnog programa od 15,6 milijardi dolara

Milanović: Pregovori o ulasku BiH u EU trajat će duže od 500 godina

Iancu: Deficiti u budžetima prisutni u oba entiteta, ubrzati reforme (VIDEO)

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!