Bosna i Hercegovina     | 28.02.2019. 11:21 |

IOM u BiH - Bihaću donirano novo komunalno vozilo i kante za otpatke

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 28. februara (FENA) - Međunarodna organizacija za migracije (IOM) u Bosni i Hercegovini jučer je u sklopu projekta "Inicijativa socijalne kohezije Unsko-sanskog kantona", koji finansira Vlada Ujedinjenog Kraljevstva, predala ključeve novog, modernog i multifulkcionalnog vozila predstavnicima Javnog komunalnog preduzeća "Komrad" iz Bihaća te nove kontejnere i kante za otpatke.

Povećana potreba za prikupljanjem i odnošenjem otpada je povezana sa velikim prisustvom migranata na području grada Bihaća i značajno je uticala na grad u proteklom periodu.

Kako bi se odgovorilo na identificirane potrebe, ovaj projekat ima za cilj da aktivno osnaži Javno komunalno preduzeće "Komrad" u Bihaću kroz navedene nabavke.

Projekat ima za cilj da doprinese naporima lokalnih zajednica u cilju unapređenja životnih uslova u USK-a koji se suočavaju sa izazovima vezanim za prisustvo migranata te da u određenoj mjeri efikasnije riješe problem odlaganja i transporta otpada.

Ova vrijedna investicija će smanjiti troškove i olakšati upravljanje otpadom u Bihaću jer će smanjiti frekvenciju pražnjenja kanti i kontejnera za otpatke. Ova donacija uključuje jedno komunalno vozilo, 248 manjih kanti te dodatnih 50 kontejnera za otpatke koje će biti postavljene na području Bihaća, saopćeno je iz IOM-a.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Reisu-l-ulema na obilježavanju 30 godina Muftijstva bihaćkog: Vjerujemo u sebe i svoju budućnost

U petak počinje 25. kulturna manifestacija 'Ulicom Bišća'

U Bihaću otvoren Sajam pčelarstva i meda – Put zlata

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta