Bosna i Hercegovina     | 28.02.2019. 12:14 |

Predsjedavajući Zvizdić čestitao 1. Mart - Dan nezavisnosti BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 28. februara (FENA) - Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić uputio je građanima Bosne i Hercegovine čestitku povodom 1. marta - Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine.

Podsjetio je da su prije nekoliko dana pripremljena i Evropskoj komisiji poslana 655 odgovora na dodatna pitanja iz Upitnika Evropske komisije, čime je uspješno zatvorena najkompleksnija faza procesa evropskih integracija i ispunjeni  uslove za dobijanje kandidatskog statusa.

 - Iza nas su četiri najuspješnije godine što se tiče evropskih integracija i činimo sve kako bi ubrzali i NATO integracijski proces - istakao je Zvizdić.

Dodao je da je pokazana jednaka volja i odlučnost kako bi postali dio velike evropske porodice država i osigurali trajni mir i stabilnost, kao i prije 27 godina kada se odlučivalo o suverenitetu i nezavisnosti jedine domovine.

- Pri tome naše vrijednosti i ciljevi i dalje ostaju nepromijenjeni: Bosna i Hercegovina kao suverena i nezavisna država u kojoj svi građani uživaju jednaka prava i slobode. Danas kada uspješno trasiramo evropski put naše države s ponosom vam čestitam 1. mart, Dan nezavisnosti naše jedine domovine, Bosne i Hercegovine - stoji u čestitki predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH Denisa Zvizdića.   

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Nikšić: Uskrs je povod za okupljanje i ujedinjenje svih ljudi dobre volje

Nešić čestitao Uskrs

Uskrsna čestitka Federalne novinske agencije

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom