Stranačke aktivnosti     | 28.02.2019. 16:32 |

Saopćenje za javnost Nezavisni blok

FENA Saopćenje

Povodom Dana nezavisnosti BiH, Nezavisni blok upućuje čestitku svim građanima i narodima naše zemlje. Teško ekonomsko stanje, zastoj u rješavanju krupnih političkih pitanja, praćeno masovnim iseljavanjem, naročito mladih ljudi iz naše države, te stalno vraćanje na ratne postavke i etničke podjele opterećuju sliku današnje Bosne i Hercegovine.

Prvi mart svakako predstavlja važan datum u novijoj historiji naše zemlje, zato što je tada izborena nezavisnost što je kasnije potvrđeno od svih vodećih zemalja svijeta, od svih članica EU, SAD, Ruske Federacije, Kine,... kao i UN-a. To su pravne i historijske činjenice, koje nikakvi pokušaji revizije historije ne mogu promijeniti.

„Aktuelna politička postavka pokazuje da nema poštovanje prema institucijama države, te da im one služe samo za privatne svrhe, a u javnom diskursu strah i nacionalne podjele doprinose destabilizaciji i neizvjesnoj budućnosti. Mi u Nezavisnom bloku okrenuti smo pravnoj i funkcionalnoj državi. I Srbima, i Hrvatima, i Bošnjacima, i svim građanima treba stabilna i efikasna država u kojoj svi imamo jednake šanse i u kojoj naša mladost živi i ostaje. Ekonomski prosperitet, briga za običnog čovjeka i njegove osnovne potrebe su najbolji put kako ćemo svi u ovoj zemlji vrednovati naše najvažnije datume poput 1. marta.

Stoga, svima u Bosni i Hercegovini upućujem iskrene čestitke povodom Dana nezavisnosti BiH, te vjerujem da ovo treba i da će biti praznik svih građana i naroda u našoj državi“, izjavio je Senad Šepić, predsjednik Nezavisnog bloka.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Nezavisni blok

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana