Regija     | 01.03.2019. 15:07 |

U Hrvatskoj pronađene još dvije krivotvorene diplome kod dvoje nastavnika

FENA Agencije

SLAVONSKI BROD, 1. ožujka (FENA) - Dvoje nastavnika u školama u Novoj Gradiški i Slavonskom Brodu istragom je utvrđeno da su pri zapošljavanju krivotvorili diplome, a školski odbor novogradiške Gimnazije već je dao izvanredni otkaz 45-godišnjakinji, dok je 54-godišnjem muškarcu školski odbor brodske Industrijsko-obrtničke škole dao suglasnost za otkaz.  

Brodsko-posavska policija priopćila je u petak kako je dovršila istragu nad dvoje djelatnika u školama iz Slavonskog Broda i Nove Gradiške zbog krivotvorenih diploma.

Istragom je utvrđeno da je pri zapošljavanju u Novoj Gradiški krivotvorenu diplomu priložila žena stara 45 godina, a u Slavonskom Brodu muškarac star 54 godine.

 "Policija je istragu provela po nalogu Državnog odvjetništva i zasad ne možemo davati više informacija o ova dva slučaja", izjavio je Hini Krešimir Šimić, glasnogovornik PU brodsko-posavske.

 Prema neslužbenim podacima, osumnjičeni muškarac radio je u Industrijsko obrtničkoj školi u Slavonskom Brodu, a žena u Gimnaziji Nova Gradiška.

 Policija protiv oboje podnosi kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu, zbog počinjenog kaznenog djela krivotvorenja isprave, a portali pišu kako je riječ o prilično nevješto krivotvorenim dokumentima, neautentičnog izgleda i potpisa.

 Nakon što je u javnost u siječnju procurilo više slučajeva krivotvorenja diploma, resorna ministrica Blaženka Divjak najavila je kako će varalice dobiti izvanredni otkaz te da će ih ministarstvo prijaviti DORH-u. Nije rekla o kojim se školama radi, već samo da su dvije u Slavoniji i jedna na otoku.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Grmoja: Most i DP bez Možemo i SDSS-a imaju dovoljno ruku za novu hrvatsku vladu

Izbori za EP u Hrvatskoj: Još nema ni jedne kandidacijske liste

Macan: Zbog velike izlaznosti rezultati hrvatskih izbora nisu upitni, a politika prema BiH ostaje ista

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'