Kultura     | 02.03.2019. 10:53 |

Mališani uživali na premijeri predstave „Je li to samo san?“

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 2. marta (FENA) - Predstava "Je li to samo san? (Priče iz Sarajevske žičare)" premijerno je izvedena u petak u Međunarodnom centru za djecu i omladinu „Novo Sarajevo“.

Predstava  na zanimljiv i edukativan način govori o kulturno-historijskim znamenitostima Sarajeva. Prema tekstu Žanete Trišić-Bajramović postavio je Mario Drmać.

Na čarobno putovanje žičarom mnogobrojnu publiku poveli su baka i nespretni djed (Dina Mušanović i Adis Omerović), kojem se nakon jedne nezgode ukazuje trebevićka dobra vila. Po njegovoj želji, dobra vila vraća ga u mladost, školsku klupu i dječačke radosti.

- Jedna od poruka predstave je da postoji toliko lijepoga koje nas okružuje i u čemu možemo uživati jedni s drugima, ne buljeći u mobitele i tablete, naprotiv, družeći se jedni s drugima - kaže Drmać koji u predstavi „Je li to samo san?“ potpisuje režiju, scenografiju, kostime i masku.

Predstava  je nastala saradnjom Udruženja „Medija-Art‟, Udruženja dramskih glumaca „Mundo Mondo‟ te Centra za djecu i omladinu „Novo Sarajevo‟, uz finansijsku podršku Turističke zajednice Kantona Sarajevo i Gradske uprave Grada Sarajeva. Kao partner, tu je i marketing agencija „Republic‟ iz Sarajeva, saopšteno je iz Udruženja „Medija-Art“.

Prva i druga repriza predstave zakazane su za večeras u 18 i nedjelju u 12 sati.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo

Mostarski mališani kroz predstavu učili o važnosti zaštite okoliša

Baletno-plesna predstava Orašar u subotu u Kosači

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana