Bosna i Hercegovina     | 04.03.2019. 09:46 |

Udruga Libertas na 'Šokačkom sijelu' u Županji

FENA Saopćenje

ŽUPANJA, 4. ožujka (FENA) - Predstavnici Udruge Libertas iz Sarajeva sudjelovali su na 52. turističkoj manifestaciji "Šokačko sijelo" u gradu Županji u Republici Hrvatskoj, priopćili su u ponedjeljak iz te udruge.

 Više od tisuću maškara prošlo je ulicama Županje u tradicionalnoj pokladnoj povorci, koja je održana u sklopu najstarije i najveće manifestacije tradicijske kulture županjskog kraja, 52. šokačkog sijela, a na gradskim ulicama i trgovima promatralo ju je nekoliko tisuća posjetitelja.

Završnici ovogodišnjeg Šokačkog sijela nazočili su predstavnici Udruge Libertas koja već jedanaest godina, u okviru tradicionalnog Festivala božićnih pjesama, narodnih igara i običaja "Kao nekad pred Božić" - Sarajevo, uspješno surađuje s Turističkom zajednicom Grada Županje.

Predstavnici Udruge Libertas Ivana Krstanović i Besim Spahić susreli su se u Županji i s predstavnicima Turističke zajednice Novi Sad, Udruge građana općine Primošten "Krč" i Turističke zajednice Duga Resa te razgovarali o uspostavljanju suradnje u području kulturnog turizma.

Ova manifestacija tradicionalno se završava na pokladni utorak, koji prethodi blagdanu Pepelnice ili Čiste srijede, navodi se u priopćenju.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Udruga Libertas upriličila izložbu pisanica na Facebooku

Virtualni program 'Uskrsna online izložba pisanica'

Udruga Libertas i dogradonačelnik Sarajeva Milan Trivić gosti 'Šokačkog sijela'

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo