Bosna i Hercegovina     | 04.03.2019. 12:45 |

Prijave ometanja glasanja u Tesliću tokom referenduma

FENA Saopćenje

TESLIĆ, 4. marta (FENA) – Proces glasanja na 47 lokacija tokom provođenja referenduma o opozivu načelnika općine Teslić, protekao je bez ugrožavanja bezbjednosne situacije i većih sigurnosno interesantnih događaja, koji bi ugrozili izjašnjavanje građane - saopćeno je danas iz Policijske uprave Doboj.

Navode da je policiji prijavljen jedan događaj prilikom čega je došlo do obustave biračkog procesa, u mjestu Donji Buletić.

Glasanje je bilo prekinuto na pola sata, jer je, kako se dodaje u saopćenju, navodno jedno lice u glasačku kutiju ubacilo dva glasačka listića.

Također, prijavljeno je i da je na pet glasačkih mjesta došlo do ometanja procesa glasanja, a u svim slučajevima su interevenisali policijski službenici.

Ukoliko se utvrde prekršajne i krivične odgovornosti, bit će preduzete zakonom predviđene mjere i radnje.

Predsjednica Izborne komisije za opoziv načelnika N.R. tražila je asistenciju policijskih službenika kako bi udaljili okupljena lica od zgrade Opštinske izborne komisije.

-Naime, ispred ovog objekta, gdje se vrši prebrojavanje glasova, sinoć oko 22.00 sata došlo je do okupljanja oko 150-200 građana, ali nije bilo narušavanja javnog reda i mira, niti činjenja krivičnih djela - preciziraju iz policije.

Policija je obezbjeđivala i biračka mjesta u vrijeme transporta glasačkog materijala do zgrade Općinske izborne komisije, kao i tog objekta.

Iz Policijske uprave Doboj je također saopćeno i da je oko 23.20 sati prijavljeno da je u blizini ugostiteljskog objekta u Tesliću, snimatelju jedne medijske kuće oštećena kamera.

Po prvim informacijama, Milan Milićević (SDS) nije opozvan na jučerašnjem referendumu, koji su inicirale stranke okupljenje oko SNSD-a.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Pokušavajući izbjeći privođenje skočio s prvog kata kuće i poginuo

Kurti: Četvorica policajca puštena na slobodu, Janković u pritvoru u Srbiji

Osmani: Petorica kosovskih policajaca i dalje su taoci u Srbiji

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta