Stranačke aktivnosti     | 04.03.2019. 13:01 |

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

FENA Saopćenje

 Zapadni Balkan i BiH moraju iskoristiti novu šansu za ekonomski razvoj i evroatlansku perspektivu 

Predsjednik Nezavisnog bloka Senad Šepić boravi u Skoplju na poziv George Marshall Evropskog centra za sigurnosne studije i German Marshall Fonda Sjedinjenih Američkih Država na konferenciji posvećenoj ekonomskom razvoju i regionalnoj saradnji u Jugoistočnoj Evropi. Na konferenciji učestvuju visoki zvaničnici zemalja regiona, Njemačke i SAD-a, među kojima je i ambasador Philip Reeker, čovjek koji bi trebao naslijediti Wessa Mitchela na mjestu pomoćnika američkog državnog sekretara zaduženog za Jugoistočnu Evropu.

''Njemačka i SAD pokazuju poseban interes i spremnost zajedničkog rada, EU i SAD na programima ekonomskog razvoja, izgradnje mira, prosperiteta i stabilnosti za Zapadnom Balkanu. Bez ovakvog, zajedničkog pristupa, nećemo uspješno i brzo riješiti mnoge naše probleme koji nas godinama opterećuju. Od tri velika pitanja na Zapadnom Balkanu – Makedonija je riješila, odnos Srbije i Kosova je, čini se u završnoj fazi i očekujemo podršku u potpunoj stabilizaciji političkih prilika i napretku u BiH prema EU i NATO-u u skorije vrijeme. Vjerujem da će se to, uprkos opstrukcijama postojećih elita i lidera desiti u narednom periodu i da će BiH također otvoriti jednu novu fazu u izgradnji svoje budućnosti i razvoja zemlje u kojoj će naša mladost rado živjeti i ostajati'' – izjavio je Senad Šepić, predsjednik Nezavisnog bloka.

 

 

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

Promo

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'