Bosna i Hercegovina     | 04.03.2019. 15:34 |

Čović: U srijedu se nastavljaju pregovori o uspostavi Vijeća ministara (VIDEO)

FENA Denis Leko

MOSTAR, 4. ožujka (FENA) - Na konstituirajućoj sjednici Predsjedništva Hrvatskog narodnog sabora (HNS) održanoj u ponedjeljak u Mostaru, razgovaralo se o uspostavi Glavno vijeća i radnih tijela te organizacije, a bilo je riječi i o procesu konstituiranja vlasti.

- Razgovarali smo i o aktualnoj političkoj situaciji u BiH te o rješavanju pitanja uspostave izvršne vlasti na svim razinama gdje smo iskazali svoju opredijeljenost da se što prije uspostavi vlast, ali na principima koji su prethodno vrlo jasno dogovoreni - kazao je Čović novinarima nakon konstituirajuće sjednice.

Dodao je kako se nada da će pronaći partnere s kojima će moći promijeniti Izborni zakon BiH.

- Vjerujem da ćemo u srijedu imati sastanke u Sarajevu s grupacijama političkih stranaka u vezi Vijeća ministara i dosta sam optimističan, vjerujem da bi u ovom mjesecu trebali imati predsjedatelje, ali i kompletan saziv Vijeća ministara. Na sastanku će sigurno biti SNSD i SDA, a mislim da će domaćin ovaj put biti gospodin Dodik - kazao je Čović.

Kad je u pitanju uspostava županijskih vlada, Čović je posjetio kako su ostale još dvije županije u kojima nije formirana nova vala, a to su Hercegovačko-neretvanska i Hercegbosanska županija.

- To je apsolutno u našim rukama i vjerujem kako ćemo taj posao završiti u ovom mjesecu jer nema niti jednog razloga da to tako ne bude - poručio je Čović.

Osvrnuo se i na pitanje dobivanja kandidatskog status Bosne i Hercegovine u procesu pridruživanja Europskoj uniji, kazavši kako ne zna kada će se to točno dogoditi.

- Bosna i Hercegovina trebala je imati kandidatski status u travnju ili svibnju prošle godine, morala je aktivirati akcijski plan u srpnju prošle godine i bez obzira što će netko kazati, mi smo ispunili sve nužne uvjete koji su bili postavljeni pred sve druge članice u ovoj fazi. Prije novog saziva unutar Europskog parlamenta, odnosno svih institucija Europske unije, mislim da nije realno da dobijemo kandidatski status - kazao je Čović.

Pogledajte http://www.fena.ba/video/2643

Preuzmite https://drive.google.com/drive/folders/1_jO3zTQR-Zumkdbs8-E8WmpIsBzgNBMy?usp=sharing

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Čović čestitao Ramazanski bajram: Neka ovaj blagdan bude obilježen mirom i blagostanjem

Čović: Uskrs prigoda za jačanje naše vjere, solidarnosti i ljubavi prema bližnjima

Čović: Pozivam nositelje vlasti da sami donosimo odluke i vodimo političke procese

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana