FENA biznis     | 05.03.2019. 11:04 |

Sparkasse banka osnažila poziciju u Sjevernoj Makedoniji

FENA Saopćenje

Sarajevo, 05. mart 2019. – Steiermärkische Bank und Sparkassen AG je potpisivanjem ugovora o kupovini dionica Societe Generale stekla sve akcije u vlasništvu Societe Generale u Ohridskoj banci Societe Generale (OBSG) u Republici Severnoj Makedoniji, što predstavlja oko 74,53% akcijskog kapitala OBSG. Sa ovom transakcijom, Steiermärkische Sparkasse će moći značajno da ojača postojeću tržišnu poziciju u sjevernoj Makedoniji.

 „Zapadni Balkan nam i dalje nudi atraktivan potencijal rasta. Nakon temeljite analize

Ohridska banka Societe Generale, jedne od vodećih međunarodno aktivnih banaka u Sjevernoj Makedoniji, zaključili smo da će ova banka odgovarati poslovnom modelu Steiermärkische Sparkasse njenoj veličini i strateškoj orijentaciji. Kao regionalna banka mi smo jasno fokusirani na širenje tržišne pozicije u Štajerskoj i regionu Zapadnog Balkana. Tako da sam izuzetno zadovoljan što ovim utrostručujemo naše prisustvo u Sjevernoj Makedoniji sa jako dobrom akvizicijom kao i da se pozicioniramo kao značajna bankarska grupa u zemlji”, izjavio je

Gerhard Fabisch, izvršni direktor Steiermärkische Sparkasse.

 OBSG trenutno ima ukupnu aktivu od oko 650 miliona eura i više od 400 zaposlenih. Poslovanje je fokusirano na maloprodaju i komercijalno bankarstvo.  Steiermärkische Sparkasse je u Sjevernoj Makedoniji prisutna od 2008. godine putem Sparkasse Bank Makedonija, sa trenutnim ukupnim iznosom imovine od 350 miliona eura. Nakon preuzimanja  OBSG-a, Steiermärkische Sparkasse će imati ukupnu aktivu od oko milijardu eura u Sjevernoj Makedoniji, što je čini četvrtom po veličini u zemlji.

ZA KORIŠTENJE USLUGE FENA.BIZ KONTAKTIRAJTE MARKETING SLUŽBU: marketing@fena.ba.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Novi Travnik: Vlada KSB odustala od kupovine zgrade Kantonalnog suda (VIDEO)

Jeff Bezos prodao dionice Amazona vrijedne dvije milijarde dolara

Crni petak: Građani pohrlili u kupovinu; Jandrić: Strahujemo da nešto ne bismo propustili

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo