Stranačke aktivnosti     | 06.03.2019. 10:36 |

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

FENA Saopćenje

Na posljednjoj sjednici Parlamenta FBiH, usvojen je nacrt Zakona o podršci porodicama s djecom u FBiH, što u praksi znači otklanjanje mogućnosti diskriminacije po teritorijalnom principu, te osiguranje novčanih sredstava za nezaposlene porodilje.

Nezavisni blok, iako je podržao ovaj nacrt Zakona, smatra da dječiji dodatak i finansijska pomoć za nezaposlene porodilje treba biti mnogo veća, ako se uzme u obzir trenutna situacija da imamo negativni prirodni priraštaj i masovno iseljavanje.

S tim u vezi, Nezavisni blok će kroz javnu raspravu i amandmansko djelovanje, pokušati osigurati što bolje finansijske uslove za veći iznos dječijeg dodatka, kao i jednaku pomoć svim porodiljama u FBiH, što je u skladu sa Populacijskom politikom NB-a.

Također, u narednom periodu, NB će kroz svoje izabrane zastupnike na svim nivoima ponuditi mjere i rješenja u cilju usporavanja iseljavanja stanovnika iz BiH i osiguranju boljih uslova života.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Nezavisni blok

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta