Bosna i Hercegovina     | 07.03.2019. 13:31 |

Galijašević traži energičnije postupanje inspekcije prema nelegalnim taksistima

FENA Saopćenje

ZENICA, 7. marta (FENA) - Premijer Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) Miralem Galijašević razgovarao je danas s predstavnicima Udruženja taksista "Zenica-taxi" o aktuelnoj problematici nelegalnog taksi prijevoza u Zenici, a nakon mjera koje su u proteklom periodu poduzimale institucije ZDK.

- Trenutno stanje je puno bolje nego ranije i želimo da se održi ovaj nivo pritiska na nelegalne taksiste, sve dok ne dobijemo prave rezultate. Ovim putem se zahvaljujemo policiji, ali nismo zadovoljni radom inspekcije koja ne provodi zakone u punom kapacitetu - kazao je predsjednik udruženja "Zenica-taxi" Sabahudin Bajramović.

Galijašević je najavio da će održati sastanak s nadležnom kantonalnom inspekcijom od koje će tražiti da budu energičniji u postupanju sa nelegalnim taksistima.

 - Prije nekoliko mjeseci smo donijeli odluke koje su praktično unaprijedile rad udruženja taksista i taksi prijevoza i dogovorili da će nova Vlada krenuti sa izradom novog zakona o taksi prijevozu koji će biti kompilacija sarajevskog i tuzlanskog modela. Očekujem da ćemo u skorije vrijeme imati smanjen broj ilegalnih taksista, a s druge strane da ćemo unaprijediti taksi službu - kazao je premijer ZDK, saopćeno je iz Press službe ZDK. 

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

OSCE podržao nastavak reforme nastavnih planova i programa za osnovne i opće srednje škole u ZDK

Ured za borbu protiv korupcije ZDK - Radionica o izvještavanju o implementaciji planova integriteta

Za otklanjanje arhitektonskih barijera i mobilnost invalidnih osoba u ZDK 250.000 KM

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'