Regija     | 07.03.2019. 13:22 |

Hrvatska predsjednica pozvala žene da vjeruju u sebe

FENA Cvita Kusić

BRUXELLES, 7. ožujka (FENA) - Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović pozvala je u svom govoru u Europskom parlamentu žene da se bore za svoja prava i imaju vjere u sebe i svoje znanje i sposobnosti.

 "Moja poruka ženama i djevojkama je - imajte pouzdanja i vjerujte u sebe - u svoju vrijednost i snagu, u svoje znanje i sposobnosti. Zauzmite se za sebe i nikada ne odustajte", rekla je hrvatska predsjednica.

 "Svakog dana, sve je više žena i muškaraca koji će vam pružati podršku. Vaša odlučnost srušit će sve preostale prepreke", rekla je Grabar-Kitarović koja je bila glavna govornica na sjednici Međuparlamentarnog odbora EP-a o snazi žena u politici u povodu Međunarodnog dana žena.

 "Da bi žene bile jednako shvaćene kao i muškarci moraju često uložiti puno više energije i truda", rekla je hrvatska predsjednica.

 Ukazala je i na ekonomsku neravnopravnost žena, koja onda može dovesti i do nasilja u obitelji jer su žene zbog ekonomske ovisnosti često prisiljene ostati u braku. Također je rekla da i sudovi nalaze opravdanje za postupke počinitelja, a da su žene kao žrtve seksualnog nasilja često puta otpužene da su same isprovocirale to što im se dogodilo, javila je Hina.

 Kazala je i kako su na bilo kojem većem skupu ili u međunarodnoj organizaciji žene u manjini, što vrijedi i za Europski parlament. "Iako su u posljednjih nekoliko desetljeća žene postale sve brojnije, EU mora učiniti više", kazala je Grabar-Kitarović.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti

SSSBiH - Osmi mart, dan sjećanja na sve žene nad kojima se izvršeno nasilje

Fondacije Infohouse i Lara o Međunarodnom danu žena: Nema razloga slavlju

U Europskom parlamentu izložba radova Lidije Topić Bouwen i predstavljanje nagrađivanih vina iz BiH

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu