Stranačke aktivnosti     | 07.03.2019. 15:14 |

Saopćenje za javnost Naše stranke

FENA Saopćenje

Jasmin Alić: Porodiljsko odsustvo bez diskriminacije

Prvo je kantonalna vlast u Tuzli, a potom i gradska, dala saglasnost da se uposlenicima u javnom sektoru na porodiljskom odsustvu isplaćuju plate do punog iznosa.

U Gradskom odboru Naše stranke u Tuzli taj čin smatraju diskriminirajućim u odnosu na radnice i radnike u realnom sektoru: “Vlast na bilo kojem nivou mora biti svjesna da je novac kojim raspolaže novac svih građana i sramotno je da se ne nalaze sistemska rješenja koja će sve one uposlene koji koriste pravo porodiljskog odsustva stavi u isti položaj. Ovim ishitrenim odlukama vladajuće strukture jasno šalju poruke da su uposlenici u javnim ustanovama privilegovani i da će zbog toga država još dugo vremena kod građanstva biti najpoželjniji poslodavac”- kaže Jasmin Alić.

Naša stranka se snažno zalaže za prava porodilja i to je jasno pokazala u protekom periodu kada je bila inicijator porodiljskih naknada za sve porodilje i pokretala druge incijative koje imaju za cilj da pomognu porodicama sa djecom.

Isto tako, kaže Alić, stav Naše stranke je da se zakoni moraju kreirati bez bilo kakve diskriminacije da svi građani imaju jednaka prava. Što se tiče Tuzle, trudit će se da ovaj vid diskriminacije među korisnicima porodiljskog iskustva ukinu. 

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Edin Forto: BiH će nadživjeti sve koji je negiraju

Saopćenje za javnost Naše stranke

Saopćenje za javnost Naše stranke

Promo

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'