Bosna i Hercegovina     | 08.03.2019. 13:30 |

Višković: Potreban adekvatan odgovor na migrantsku krizu

FENA Saopćenje

BANJA LUKA, 8.marta (FENA) - Predsjednik Vlade Republike Srpske (RS) Radovan Višković naglasio je danas da vlast tog bh. entiteta ostaje posvećena procesu evropskih integracija, te da je od izuzetne važnosti da institucije na svim nivoima u BiH pokažu odgovoran pristup i ponude adekvatan odgovor na pitanje migrantske krize.

Od suštinskog je značaja, kako je dodao, da se u što skorijem roku formira vlast na svim nivoima u BiH kako bi se obezbijedile institucionalna koordinacija i politička stabilnost neophodne za uspješnu realizaciju razvojnih programa.

Tokom razgovara u Banjoj Luci s ambasadorom Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske u BiH Matthewom Fieldom, Višković je naglasio da su ključne ekonomske mjere usmjerene na očuvanje fiskalne stabilnosti i generisanje privrednog rasta, te da je fokus na jačanju realnog sektora, privlačenju investicija i otvaranju novih radnih mjesta.

Ocijenili su da je efikasnost u provođenju razvojnih i socijalnih politika od značaja za sve građane, te su izrazili opredijeljenost za nastavak saradnje u oblastima unapređenja poslovnog ambijenta, definisanju reformskih politika i vladavine prava, saopćeno je iz Biroa za odnose s javnošću entitetske vlade. 

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

Nović učestvovao u Rimu na drugom sastanku Konvencije za jačanje CEI

Sastanak Nikšića i Isaka - Vjerujemo u zakonit i ispravan rad svih institucija

SNSD sa HDZ-om BiH i Trojkom saglasan da se Izborni zakon uputi u parlamentarnu proceduru (VIDEO)

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta