Bosna i Hercegovina     | 08.03.2019. 14:10 |

Goražde: Na sajmu kreativnosti „Naših ruku djelo“ učenici prikupili 6.160 KM

FENA Elma Geca

GORAŽDE, 8.marta (FENA) - Učenici i nastavnici Osnovne škole „Husein ef. Đozo“ po treći put organizirali su povodom Međunarodnog dana žena sajam kreativnosti „Naših ruku djelo“.

Manifestacija čiji je cilj razvijanje poduzetničkog duha kod učenika, i ove godine oko zajendičke ideje okupila je učenike, roditelje i nastavnike koji su brojnim posjetiocima bazara ponudili raznovrne proizvode koje su sami izradili.

„Sretni smo što je atmosfera ovako sjajna, puna optimizma učenika, nastavnika, roditelja, raduje nas njihovo zadovoljstvo. Kvalitetno obrazovanje za sve, koje uključuje i brojne vannastavne aktivnosti je vodilja uspjeha u našoj školi. I na ovaj način kroz Sajam kreativnosti pod simboličnim nazivom „ Naših ruku djela“ gradimo, snažimo i razvijamo poduzetnički duh među učenicima, potičemo, promoviramo i nagrađujemo njihovu kreativnost, s razumljivim ponosom", kazala je  Halida Kurtović, direktorica škole.

Brojni građani Goražda iskoristili su priliku da kupovinom raznih rukotvorina, ukrasa, suvenira i poslastica nagrade višemjesečni trud učenika i njihovih nastavnika

„Sretni smo što je i ove godine sajam u potpunosti uspio. Rad, trud i entuzijazam prepozanti su od naših sugrađana koji su posjetili sajam u velikom broju. Prikupljeno je 6.161,20 KM a na koji način će ova sredstav biti utrošena, kao i prethodnih godina odlučit će Vijeće učenika. Zahvalni smo svima koji su na bilo koji način doprinijeli da ovu ideju tradicionalno sprovedemo u djelo“ - kazala je Kurtović.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Razvojna banka FBiH otvara poslovnicu u Goraždu

Grad Goražde uz podršku Italije do rješenja za gradsku dnevnu pijacu

Počeo 27. planinarski pohod 'Grebak - put života'

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'