Bosna i Hercegovina     | 10.03.2019. 21:04 |

GPBiH: Pitanja oko javnog skupa u Višegradu nisu u našoj nadležnosti

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 10. marta (FENA) - Pitanja u vezi javnog skupa održanog na području Višegrada nisu u nadležnosti Granične policije BiH, kao što nije ni odobravanje javnih skupova ili javni red i mir van zaštitne zone ili graničnih prijelaza, saopćeno je iz te policijske agencije.

Tokom današnjeg, kao i prethodnih dana, kako su naveli, nije održan javni skup niti je zabilježen incident u zaštitnom pojasu i na graničnim prijelazima u zoni odgovornosti Jedinice granične policije Višegrad.

Iz Granične policije BiH ističu kako su sva pitanja u vezi odobravanja javnog skupa i javnog reda i mira na području Višegrada u nadležnosti Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Na području u zoni odgovornosti Jedinice granične policije Višegrad, kako je saopćeno, provođene su pojačane granične provjere i nisu evidentirane osobe koje se u relevantnim bazama podataka dovode u vezu s krivičnim djelima ili prekršajima u vezi javnog reda i mira, niti su evidentirane osobe koje se u bazama vode kao sigurnosno interesantne.

Tokom obavljenih graničnih kontrola na drugoj liniji provjera vozila i osoba prilikom ulaska u BiH nisu pronađeni predmeti koji bi mogli poslužiti za počinjenje prekršaja i krivičnih djela ili drugi sporni predmeti, stoji u saopćenju. 

 

(FENA) N. M.

Vezane vijesti

Kuprešaković u studijskom posjetu OLTIM-u u Parizu

Kuprešaković i predstavnici UNODC-a razgovarali o zajedničkim aktivnostima i modalitetima saradnje

Pripadnici Granične policije BiH spriječili krijumčarenje 22 strana državljana

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo