Stranačke aktivnosti     | 11.03.2019. 14:00 |

Saopćenje za javnost Nezavisne bosanskohercegovačke liste

FENA Saopćenje

Reagiranje Nezavisne bosanskohercegovačke liste na jučerašnja dešavanja u Višegradu

NBL oštro osuđuje govor mržnje na skupu četničkog pokreta u Višegradu 

Nezavisna bosanskohercegovačka lista (NBL) oštro osuđuje jučerašnje okupljanje i postrojavanje pripadnika Ravnogorskog četničkog pokreta u Višegradu, u sklopu obilježavanja godišnjice hapšenja Draže Mihailovića.   

Smatramo da su poruke koje su poslate sa skupa u Višegradu klasični govor mržnje sa ciljem zastrašivanja prvenstveno povratnika Bošnjaka sa područja Republike Srpske, te predstavljaju prijetnju i uvredu za svakog normalnog građanina Bosne i Hercegovine.

Krajnje je vrijeme da se raspirivanju nacionalne mržnje i propagiranju zločinačkih ideologija u našoj zemlji stane u kraj svim raspoloživim zakonskim sredstvima. 

Stoga pozivamo sve relevantne i nadležne institucije, na prvom mjestu Tužilaštvo BiH da što prije djeluje i poduzme konkretne korake s ciljem sankcionisanja organizatora ovog sramnog događaja, te da se na nivou države hitno zabrane ovakva i slična okupljanja koja predstavljaju prijetnju stabilnosti i očuvanju mira u jedinoj nam domovini, Bosni i Hercegovini.

Nesporna je činjenica da ovakva Udruženja postoje i nesmetano egzistiraju u BiH već duži niz godina, te se postavlja pitanje zašto međunarodna zajednica i Ured visokog predstavnika BiH kojima je zadatak da osiguraju razvijanje Bosne i Hercegovine u mirnu i održivu demokratsku zemlju nijemo posmatra ovakva dešavanja i dozvoljava okupljanja koja nanose štetu našoj državi. Mišljenja smo da međunarodne institucije trebaju konačno početi raditi svoj posao i aktivnije se uključiti u rješavanje ovog gorućeg problema._

                                                                                         mr Ibrahim Hadžibajrić

                                                                                       Predsjednik NBL

 

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) D. V.

NBL

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost NBL-a

Saopćenje za javnost NBL-a

NLB stranka djeluje u šest bh. regija, s akcentom na općine i gradove

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana