Regija     | 11.03.2019. 15:03 |

Plenković: Žalac ostaje ministricom u mojoj vladi

FENA Cvita Kusić

ZAGREB, 11. ožujka (FENA)- Premijer RH Andrej Plenković poručio je u ponedjeljak kako ministrica regionalnog razvoja i fondova EU-a Gabrijela Žalac, koja je vozeći s isteklom vozačkom dozvolom u subotu udarila 10-godišnjakinju koja joj je istrčala pred auto, ostaje ministricom u njegovoj Vladi jer propust s vozačkom dozvolom nije vrsta prekršaja za koji bi od nje tražio da napusti Vladu.

 "Ministrica i ja smo u kontaktu od 30 minuta nakon što se to dogodilo u subotu ujutro. Razgovarali smo više puta tijekom subote, razgovarali smo jučer, a jutros je došla i ja sam je primio. Ona je ponudila svoj mandat na raspolaganje. Dakle, prepustila je odluku meni i spremna je prestati biti ministrica i mislim da je to s njene strane potez koji je u ovim okolnostima vrlo korektan i moralan", izjavio je Plenković novinarima na Katoličkom bogoslovnom fakultetu.

 O svemu je, kazao je, razmišljao od subote do danas.

 "Smatram da po načelu razmjernosti ovo što se, na žalost, dogodilo s prometnom nesrećom je nešto što se moglo dogoditi i nekom drugom. Ono što je propust s produljenjem vozačke dozvole nije vrsta prekršaja za koju bih ja od nje tražio da napusti Vladu", rekao je Plenković.

 Pohvalio je rad Žalac kao ministrice istaknuvši da je u njezinu mandatu Hrvatska s 9 posto ugovorenih sredstava došla na 65 posto ugovorenih sredstava iz EU fondova, a ambicija je da do kraja godine to bude 85 posto.

 "Što se tiče vozačke dozvole koja nije bila produžena, to je propust, svojevrsni nemar, no to nije kazneno djelo već prekršaj. Ministrica je platila kaznu i izvadit će novu dozvolu", rekao je hrvatski premijer, javila je Hina.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti

Grmoja: Most i DP bez Možemo i SDSS-a imaju dovoljno ruku za novu hrvatsku vladu

Izbori za EP u Hrvatskoj: Još nema ni jedne kandidacijske liste

Macan: Zbog velike izlaznosti rezultati hrvatskih izbora nisu upitni, a politika prema BiH ostaje ista

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'