Bosna i Hercegovina     | 11.03.2019. 15:47 |

Pritvor osumnjičenom za pokušaj ubojstva tri osobe u Novom Brčkom

FENA Saopćenje

BRČKO, 11. ožujka (FENA) - Postupajući po prijedlogu Tužiteljstva Brčko distrikta BiH, nadležni sud u Brčkom odredio je jednomjesečni pritvor za Đ.O. (35) zbog sumnje da je 20. veljače u brčanskom naselju Novo Brčko pucanjem iz pištolja na tri osobe počinio više kaznenih djela.

 Sumnja se da je Đ.O. pokušao ubojstvo, izazvao opću opasnost i neovlašteno držao oružje, te je pritvoren zbog opasnosti da bi mogao ponoviti kazneno djelo ukoliko bi ostao na slobodi, izvijestilo je Tužiteljstvo Brčko distrikta BiH.

 Tužiteljstvo je neodložno otvorilo istragu protiv Đ.O. zbog sumnje da je 20.2.2019. godine oko 12 sati u Ul. Željeznička ispred jedne stambene zgrade pucanjem iz pištolja prema većem broju osoba počinio više kaznenih djela.

 Sumnja se da je Đ.O. nakon intenzivnijeg sukoba s jednim od oštećenih pred zgradom, iz stana donio pištolj iz kojeg je potom pucao u njega i još dvije osobe koje su bile s njim, nanijevši im svima tjelesne ozljede.

 Pošto je lišen slobode i doveden pred tužitelja, osumnjičeni je ubrzo ispitan gdje je ocijenjeno da postoji opasnost da bi mogao ponoviti kazneno djelo, ako bude pušten na slobodu, a za to kazneno djelo može se izreći kazna zatvora tri godine ili teža kazna.

 S tim u vezi Tužiteljstvo je predložilo Osnovnom sudu Brčko distrikta BiH da mu se odredi pritvor u trajanju od jednog mjeseca.

 Kako je rješenjem tog suda prijedlog za određivanje pritvora osumnjičenom prvobitno odbijen, Tužiteljstvo je žalbom pobijalo ovu sudsku odluku. Nakon žalbenog postupka doneseno je novo rješenje kojim je određen pritvor O.Đ., što je potom potvrđeno i pravosnažnom odlukom Apelacijskog suda Distrikta.

 Po određivanju pritvora osumnjičenom, Tužiteljstvo u suradnji s Policijom Distrikta, nastavlja intenzivnu istragu usmjerenu na daljnje prikupljanje dokaza o kaznenim djelima ubojstvo u pokušaju, izazivanje opće opasnosti i neovlaštene nabavke, držanja ili prodaje oružja ili bitnih dijelova za oružje, navode u Tužiteljstvu Brčko distrikta BiH.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Priština: Produžen pritvor trojici osumnjičenih za napad u Banjskoj na sjveru Kosova

U Brčkom održano državno takmičenje 'Misli mine' za učenike osnovnih škola u BiH

Skupština Distrikta dala suglasnost na Odluku o usklađivanju plaća

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu