Stranačke aktivnosti     | 12.03.2019. 12:52 |

Saopćenje za javnost GO SDPBiH Bihać

FENA Saopćenje

Dana 11.03. 2019. godine oko 20:00 sati dogodila teška saobraćajna nesreća na magistralnom putu M-14 u kojoj su smrtno stradale tri osobe. Navedeni magistralni put često je uzrok teških saobraćajnih nesreća zbog loše cestovne i putne infrastrukture na koju nadležne federalne institucije već godinama ne obraćaju pažnju. Naime radi se o magistralnom putu Bihać - Banja Luka koji je jako prometan, i gdje jedan dio magistralnog puta prolazi koz sami kanjon rijeke Une. Kolovozne trake su uske, neuslovne te se na istim često nalaze odlomljeni komadi okolnih stijena.

Magistralni put M - 17 među Krajišniima je poznat kao „put smrti“ zbog konstantnih saobraćajnih nesreća u kojima ne tako rijetko dolazi i do smrtnih posljedica. Ono što posebno brine Krajišnike jeste ignorantski odnos J.P. Ceste Federacije BiH, koje već godinama uporno okreću glavu od ovakvih tragičnih nesreća na ovoj dionici magistralnog puta M -17. Napominjemo da je prije nekoliko godina zopočeta nova magistralna cesta u smjeru od Bihaća prema Bosanskoj Krupi, čija je trasa usmjerena preko Grmuškog platoa a koja se gradi već deceniju i nikad nije zavšena. 

Ovim putem pozivamo Vladu Federacije BiH, Federalno ministarstvo prometa i komunikacija i J.P.Ceste Federacije BiH da konačno pokažu brigu za Krajinu i Krajišnike i završetkom trase puta koja zaobilazi kanjon rijeke Une spriječe sve veći broj saobraćajnih nesreća na magistralnom putu M 17.

Krajina nije „rezervat“ Krajina je dio države Bosne i Hercegovine i zaslužuje tretman kao i ostali dijelovi BiH. 

Ovim putem izražavamo duboku žalost zbog izgubljenih mladih života i porodicama upućujemo iskreno saučešće. 

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost GO SDP BiH Bihać

Saopćenje za javnost GO SDP BiH Bihać

Saopćenje za javnost GO SDP BIH Bihać

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!