Regija     | 12.03.2019. 21:11 |

Hecker: Crna Gora predvodnik europskih integracija u regiji

FENA Cvita Kusić

PODGORICA, 12. ožujka (FENA) - U Berlinu i Bruxellesu impresionirani su uspjesima Crne Gore u proteklih nekoliko godina, kazao je Jan Hecker savjetnik za vanjsku, sigurnosnu i razvojnu politiku njemačke kancelarke Angele Merkel tijekom razgovora s predsjednikom Crne Gore Milom Đukanovićem.

 Hecker je kazao kako se s pažnjom prati ekonomski i ukupan razvoj Crne Gore te kako u svijetlu tih činjenica nije slučajnost što pregovori s Europskom unijom teku tako dobro, u čemu je Crna Gora predvodnik u regiji.

 On je istaknuo da će na daljnjem putu akcent biti na pravosuđu i unutarnjim poslovima, posebice imajući u vidu neka ranija loša iskustva iz procesa proširenja.

 Đukanović je zahvalio Njemačkoj na potpori europskoj i euroatlantskoj integraciji Crne Gore i regije, ističući da nigdje drugo u Europi nije tako vidljiv znak jednakosti između stabilnosti i integracije kao na zapadnom Balkanu.

 "U tom kontekstu podvukao je značaj Berlinskog procesa i realizacije agende Berlin plus, što predstavlja veoma kvalitetnu nadogradnju europske politike za zapadni Balkan", navodi Ured crnogorskog predsjednika.

 Središnja tema sastanka bila je regija u kontekstu značaja rješavanja preostalih otvorenih pitanja za njezinu stabilnost i europsku perspektivu.

 "Zajednički je ocijenjeno da je dobro što će predsjednik Đukanović tijekom posjeta Njemačkoj početkom iduće nedjelje imati mogućnost da o ovim i drugim temama razgovara i na drugim visokim adresama u Berlinu", priopćeno je.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti

Više od polovine građana Crne Gore vjeruje da se za glasanje dobiva novac - istraživanje

U Crnoj Gori i Srbiji obilježena 25. obljetnica početka NATO udara

Slabiji potres u Crnoj Gori

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo