Regija     | 13.03.2019. 09:53 |

Avionima Boing zabranjeni letovi u Srbiji i Kosovu

FENA Mladenka Krilic

BEOGRAD, 13. ožujka (FENA) - Avionima Boing 737-8 MAX i 737-9 MAX zabranjeni su polijetanje i slijetanje u Srbiji i prelijetanje zračnoga prostora zemlje, priopćio je Direktorat za civilno zrakoplovstvo te zemlje.

Imajući u vidu sigurnosnu direktivu Europske agencije za sigurnost zračnoga prometa - EASA, Direktorat civilnog zrakoplovstva Srbije donio je žurno obavještenje kojim se zabranjuje korištenje zrakoplova tipa Boing model 737-8 MAX i 737-9 MAX za polijetanje i slijetanje na zračne luke u Srbiji, kao i za prelete u zračnom prostoru Srbije,  navedeno je u priopćenju.

Direktiva Europske agencije je uslijedila poslije pada Boingovog aviona u Etiopiji modela Boing 737-8 kada je poginulo 157 putnika i članova posade.

Iz Direktorata za civilno zrakoplovstvo Srbije naveli su i da u registru zrakoplova u Srbiji nisu upisani spomenuti modeli zrakoplova.

Letovi ovih aviona privremeno su zabranjeni i nad zračnim prostorom Kosova. Iz nadležne agencije navode da je razlog zabrane istraga koja se vodi u vezi sa opremom tih tipova aviona, prenosi RTCG.

(FENA) M. K.

Vezane vijesti

Kosovo: U nedjelju glasovanje za smjenu gradonačelnika u općinama sa srpskom većinom?

Zamjenik direktora kosovske policije Dejan Janković pušten iz srbijanskog pritvora

Srbija: Brnabić prihvatila zahtjev da se izbori održe 2. lipnja

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'