Ekonomija     | 13.03.2019. 13:25 |

Održan Startup Europe Week Mostar 2019

FENA Saopćenje

MOSTAR, 13. ožujka (FENA) - Četvrtu godinu za redom Mostar je bio jedan od 300 europskih gradova u kojima je obilježen Startup Europe Week (SEW).

SPARK je ponovno bio domaćin tog internacionalnog događaja te je u utorak ugostio 50-ak zainteresiranih posjetitelja i govornike iz Tehnološkog parka INTERA, Asocijacije poduzetnika Hercegovine, Ministarstva gospodarstva HNŽ-a te predstavnika startupova blablaDev, Digiqual, Sophico i Imicron.

Glavna tema mostarskog SEW-a bila je uspješne priče i prilike za financiranje startupa, priopćeno je iz SPARK-a.

Event je otvorila Meliha Gekić - Lerić koja je predstavila rad i prilike u Tehnološkog parka INTERA, a nakon nje Helena Jelena Lončar predstavila je članice Asocijacije poduzetnika Hercegovine.

Maja Šimić - Škutor iz Ministarstva gospodarstva HNŽ priredila je statistički pregled za prethodnu godinu te predstavila sve mogućnosti financiranja poduzetništva.

Nakon teorijskog dijela eventa o poduzetništvu, svoja iskustva su s posjetiteljima podijelila i četiri postojeća startupa - blablaDev, Digiqual, Imicron i Sophico. Ispričali su svoje priče, kad su osnovani, u čemu su uspjeli, a u čemu ne, podijelili planove za budućnost te dali svoje savjete za sve one koji razmišljaju o pokretanju startupa. Događaj je završio panel diskusijom i networkingom.

Startup Europe Week najveći je regionalni poduzetnički događaj i pokret na lokalnoj razini čiji je cilj pomoći poduzetnicima da rastu i napreduju gdje god bili ili odakle dolaze. SEW je to dosljedno ostvarivao kroz niz lokalno usmjerenih događaja koji povezuju lokalni ekosustav i pokazuju poduzetnicima kakva je podrška dostupna na njihovoj određenoj gradskoj i regionalnoj razini.

SEW je prisutan u više od 300 gradova u više od 50 zemalja, u suradnji s više od 250 lokalnih suorganizatora. Tijekom 2016., 2017. i 2018., više od 150.000 poduzetnika prisustvovalo je događajima SEW-a diljem svijeta, a globalna publika od 6 milijuna poduzetnika je vidjela više od 20 milijuna pojavljivanja na web i društvenim kanalima, navodi se u priopćenju.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

U SPARK-u Fuckup Nights Mostar Vol.4

Poziv na Find Your SPARK Mostar

Završen SPARK academy program

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'