Svijet     | 13.03.2019. 21:43 |

Manafort u drugoj presudi osuđen na tri i po godine zatvora

FENA Internet

WASHINGTON, 13. marta (FENA)  - Paul Manafort, bivši voditelj predsjedničke kampanje Donalda Trumpa, osuđen je na tri i po godine zatvora, objavio je sud u Washingtonu u srijedu, a u New Yorku je protiv njega podignuta nova optužnica za pronevjeru. Sutkinja Amy Berman Jackson u Washingtonu osudila ga je u srijedu na 73 mjeseci zatvora.

Današnja presuda izrečena je šest dana nakon što je na zasebnom suđenju u Alexandriji u saveznoj državi Virginiji 69-godišnji Manafort proglašen krivim za finansijske prijevare i osuđen na 47 mjeseci zatvora.

Sutkinja Jackson rekla je da će 30 mjeseci njezine kazne Manafort odrađivati istovremeno s kaznom dosuđenom u Virginiji što će ukupno iznositi  šest godina i devet mjeseci zatvora. Sutkinja Jackson osudila je Manaforta, republikanskog političkog veterana koji je zaradio milione dolara radeći za proruske političare u Ukrajini za dvije urote za koje je priznao krivnju u septembru 2018.

Riječ je o savjetničkim uslugama koje je pružao proruskim Ukrajincima od 2004. do 2014., te za pokušaj kupovine svjedoka, prenose američki mediji.

Na sudu u New Yorku u srijedu je protiv Manaforta podignuta nova optužnica koja ga tereti za nepošteno prisvajanje više miliona dolara zajma. 

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Ruski vojni sud osudio čovjeka na 14 godina zatvora zbog saradnje s Ukrajinom

Split: Jednomjesečni zatvor za 13 navijača

Turković oglašen krivim za razbojništvo i osuđen na pet godina zatvora

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'