Regija     | 14.03.2019. 17:28 |

Britanija ostaje posvećena zapadnom Balkanu, usprkos Brexitu

FENA Saopćenje

BEOGRAD, 14. ožujka (FENA) - Generalni direktor za politička pitanja britanskog Foreign-Officea Richard Moore izjavio je u četvrtak u Beogradu da će Velika Britanija, usprkos Brexitu, ostati posvećena pomoći i podršci regiji zapadnog Balkana, čija je integracija u Uniju ključna za njegovu stabilnost i prosperitet.

 Na sastanku sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, Moore je istaknuo da je i Prištini iznio zahtjev za ukidanje pristojbi na uvoz robe iz Srbije, kako bi dvije strane što prije nastavile dijalog, izvjestio je Ured srbijanskog predsjednika.

 Vučić je u razgovoru izrazio nadu da će međunarodna zajednica nastaviti s racionalnim pozivima Prištini da odustane od pristojbi koje je uvela Srbiji i ponovio da će Srbija odmah po njihovu ukidanju biti spremna za nastavak razgovora s Prištinom. 

 U razgovoru s britanskim dužnosnikom Vučić je ocijenio da su odnosi Velike Britanije i Srbije "usprkos kompleksnim okolnostima, dobri" i izrazio "zainteresiranost za daljnje unapređenje i jačanje sveukupne suradnje".

(FENA) C. K.

Vezane vijesti

Procjena obavještajne zajednice SAD: Dodik poduzima korake kako bi osigurao de facto secesiju za RS

Europski parlament usvojio Instrument za reforme i rast za zapadni Balkan

Vučić: Izbori u Beogradu bit će 2. lipnja

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo