Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Sport     | 15.03.2019. 14:45 |

Nalić i Muminović očekuju pobjedu protiv Čelika

FENA

TUZLA, 15. marta (FENA) - U razmaku od mjesec dana nogometaši Slobode i Čelika odigrat će dvije utakmice. U Zenici, Sloboda je poražena (2:1), ali Tuzlaci očekuju da će ovoga puta biti uspješniji, mada će nastupiti osjetno oslabljeni.

Kako je na današnjoj konferenciji za novinare rekao trener Zlatan Nalić, zbog žutih kartona neće nastupiti Muamer Adžem i Omar Pršeš, zbog povrede će izostati Ivan Baraban, dok je, također zbog povrede, neizvjestan nasup Mehmeda Alispahića i Saida Husejinovića.

- Bez obzira na to što smo oslabljeni, s istim žarom i intenzitetom, kao i uvijek, prilazimo susretu sa Čelikom. Pristup mora biti ozbiljan, igrat ćemo sa stopostotnom energijom i nadam se da će tri boda sutra ostati kod nas – kazao je Nalić, podsjetivši da je Čelik jedina ekipa koja je Slobodi za jedno poluvrijeme uspjela dati dva gola.

Ipak, na opasku da Zeničani nikada u Premijer ligi BiH nisu slavili na Tušnju, strateg „crveno-crnih“, rekao je da se nada da će se "ta tradicija nastaviti i ovoga puta".

Iako vjerovatno neće zauzeti mjesto „jedinice“ na sutrašnjoj utakmici, golman Azir Muminović se sprema kao da hoće.

- Vrijedno radim i čekam priliku da se vratim na gol. Što se utakmice sa Čelikom tiče, oni su vrlo dobro krenuli u ovoj godini. Iako ćemo zbog žutih kartona i povreda nastupiti oslabljeni, imamo adekvatna rješenja za zamjenu i sutra očekujem pobjedu – naglasio je Muminović.

Utakmica Sloboda - Čelik igra se sutra na Tušnju od 15 sati.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Tuzlanske gimnastičarke osvojile 18 medalja na takmičenju u SAD-u

Rumunski film 'Sloboda' režisera Tudora Giurgia donosi priču o pobuni protiv komunizma

Reporteri bez granica: Kina najveći zarobljivač novinara na svijetu

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana