Bosna i Hercegovina     | 15.03.2019. 15:11 |

Crnadak: Teroristički napad na Novom Zelandu predstavlja monstruozan zločin

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 15. marta (FENA) - Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak oglasio se danas saopćenjem za javnost povodom terorističkog napada na Novom Zelandu, najoštrije osuđujući taj monstruozni čin.

- Teroristički napad na dvije džamije na Novom Zelandu predstavlja monstruozan zločin koji je proveden nad ljudima koji su se u miru molili Bogu. Brutalnost i podmuklost ovog terorističkog napada treba da nas podsjećaju da borba protiv svih vidova terorizma nikada ne smije prestati - poručio je Crnadak.

Osvrnuo se, istovremeno, na izjavu ambasadora BiH u Kanberi (Australija) Mirze Hajrića kojom, kako Crnadak navodi, teroristički napad na Novom Zelandu povezuje sa zločinom u Srebrenici i sa Bosnom i Hercegovinom, nazivajući je degutantnom i usmjerenom protiv suživota u BiH, "što se vidi i iz antisrpske histerije koju je izjava proizvela u dijelu sarajevskih medija".

- Opasno je i veoma neodgovorno luđački čin jedne poremećene i bolesne osobe dovoditi u vezu sa jednim narodom na način kako je to uradio ambasador Hajrić - navodi Crnadak, saopćeno je iz MVP-a BiH.

Crnadak je pozvao sve ljude u Bosni i Hercegovini, i u RS-u i u FBiH, da osude spomenuti teroristički napad i da iskreno i u miru saosjećaju sa porodicama nastradalih.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Webinar o povećanju vidljivosti ekonomske diplomatije MVP-a BiH i promovisanju mogućnosti ulaganja

Ministar Konaković primio u nastupnu posjetu ambasadora Kraljevine Bahrein za BiH

Novi Zeland prvi u svijetu ukida zakon o zabrani prodaje duhana za buduće generacije

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo