Bosna i Hercegovina     | 15.03.2019. 16:20 |

U Brčkom otvoren Četvrti simpozij medicinskih sestara i tehničara

FENA Saopćenje

BRČKO, 15. marta (FENA) - Otvarajući Četvrti simpozij medicinskih sestara i tehničara, organizovan u okviru programa obilježavanja 19 godina Brčko distrikta BiH, predsjednik Skupštine Brčkog Esed Kadrić rekao je da ni jedna vlast ne može biti u potpunosti uspješna ukoliko nema ljude zadovoljne uslovima rada u zdravstvu i obrazovanju.

Podsjetio je da institucije pružaju veliku podršku JZU „Zdravstveni centar Brčko“ i naglasio da će se rješavanjem pitanja participacije uskoro dodatno olakšati posao medicinskog osoblja.

"Temeljna potreba i nastojanje vlasti u Brčkom je da stvorimo dobre uslove za rad medicinskim sestrama i tehničarima, kako percepcija o njihovom odlasku ne bi imala svoje opravdanje. Djelovat ćemo na mnogim poljima da im olakšamo rad i da dodatno vrednujemo njihov značaj u ukupnom sistemu zdravstva", rekao je predsjednik Kadrić.

Podsjetio je da Poljoprivredno-medicinska škola proizvodi kadrove za potrebe zdravstva u Brčko distriktu i da će institucije nastojati da što više njih ostane i razvija zdravstvo u ovoj lokalnoj zajednici.

Četvrti simpozij medicinskih sestara i tehničara posvećen je temi percepcije zanimanja medicinskih sestara i tehničara u javnosti, a organizovalo ga je Udruženje zdravstvenih tehničara “Medicinar“ Brčko, koje ima oko 300 članova.

U radu skupa učestvuju i predstavnici strukovnih udruženja zdravstvenih tehničara iz Federacije BiH, Republike Srpske i Srbije, saopćeno je iz Skupštine Brčkog.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Skupština Distrikta dala suglasnost na Odluku o usklađivanju plaća

U Brčkom održan seminar za šahovske sudije

U Brčkom više udruženja upriličilo 'Bajramsku svečanost'

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'