Bosna i Hercegovina     | 15.03.2019. 16:41 |

Krizni štab Velika Kladuša traži tematsku sjednicu OV o problemu migranata

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 15. marta (FENA) - Na sjednici Kriznog štaba za migrantsku krizu u Velikoj Kladuši, u cilju zaštite građana te općine, uz usvojeni zaključak o hitnom zatvaranju ilegalnog kampa "Miral", doneseni su novi zaključci kojima se hitno traži sazivanje tematske sjednice Općinskog vijeća Velika Kladuša posvećenu temi "Stanje sigurnosti na području Općine Velika Kladuša vezano za migrantsku krizu".

Drugi zaključak je upućivanje zahtjeva ambasadama država čiji državljani predstavljaju nezakonite migrante u BiH da se oglase šta poduzimaju na njihovoj identifikaciji, te traženje angažmana Oružanih snaga BiH na zaštiti državnih granica, a naročito državne granice BiH sa Evropskom unijom, saopćeno je iz Općine Velika Kladuša.

Zbog sve veće ugroženosti građana i njihove imovine na području Velike Kladuše, te  kontinuiranog ignoriranja problema od institucija BiH, protesti građana Velike Kladuše su krajnja mjera koja će biti poduzeta ukoliko se ne udovolji već traženim, usvojenim zaključcima, saopćeno je.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!