Bosna i Hercegovina     | 16.03.2019. 13:37 |

Nizom sadržaja obilježavanje Dana mladih grada Goražda

FENA Elma Geca

GORAŽDE, 16. marta (FENA) - Dan mladih grada Goražda 21. mart i ove godine bit će obilježen nizom sadržaja. Uz taj datum, između ostalog, mladi iz grada na Drini kroz simboličan performans poručit će - "Ne želimo otići iz Bosne i Hercegovine".

Pomoćnik gradonačelnika za društvene djelatnosti Sanid Zirak ističe da je organizacioni odbor pripremio i brojne druge sadržaje.

- Na području Goražda 21. mart već osmu godinu obilježava se kao Dan mladih. Članovi Općinskog odbora koji čine predstavnici omladinskih udruženja i neformalnih grupa te javnih ustanova priredit će niz događaja koji počinju 20. marta koncertom učenika Osnovne muzičke škole "Avdo Smailović" - "U susret proljeću". Biće održan i proljetni koncert rok škole, zatim modna revija uz defile ulicama grada SSŠ "Džemal Bijedić", izložba fotografija o turističkim potencijalima takmičarskog karaktera i drugi događaji - precizirao je Zirak.

Omladinska banka i Vijeće učenika na ulicama grada priredit će i zanimliv performans simboličnog naziva "Ne želimo otići iz BiH".

- Mladi su najveće bogatstvo i potencijal koje ova država ima i treba im pružiti priliku da se iskažu i dokažu - podvukao je pomoćnik gradonačelnika Goražda.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

ZDK - Dan Armije RBiH obilježen defileom, odavanjem počasti i akademijom

Radnici kompanije Emka Bosnia formirali sindikalnu organizaciju

Dan mladih Grada Goražda bit će obilježen nizom događaja

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana