Bosna i Hercegovina     | 17.03.2019. 12:57 |

British Council o problemu s ishranom tokom treninga za nastavnike u Sarajevu

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 17. marta (FENA) - British Council saopćava da je u toku inspekcijski pregled restorana koji je angažovan za pripremu obroka  tokom treninga za nastavnike te da se mikrobiološki nalazi očekuju  u ponedjeljak, 18. marta.

Učesnici obuke u okviru programa  Škole za 21.vijek  u Kantonu Sarajevo  su se požalili na stomačne tegobe, zbog čega je British Council zahtijevao da se provede inspekcijski pregled restorana koji je angažovan za pripremu obroka za učesnike.

U saopćenju se navodi da je u toku  prvi krug obuke za 278 nastavnica i nastavnika škola uključenih u program ''Škole za 21.vijek' na osam lokacija u BiH, u  Sarajevu,  Livnu i u Širokom Brijegu, na kojima je učesnicima obezbijeđen obrok.

Informacije sa terena ukazuju na to da se u Kantonu Sarajevo od ranih jutarnjih sati jedan broj učesnika požalio na stomačne tegobe, te da je njih 16 potražilo ljekarsku pomoć u lokalnoj ambulanti, gdje je preporučena upotreba probiotika, nakon čega je većina nastavila sa učešćem na obuci.

Predstavnici British Councila su bili u kontaktu sa svim učesnicima treninga, kako bi pratili njihovo zdravstveno stanje i potrebe za podrškom.

U toku je provjera stanja na svim lokacijama, navodi British Council  koji je u stalnom kontaktu sa nastavnicima, trenerima, koordinatorima i relevantnim institucijama. 

Dalji postupak bit će utvrđen nakon rezultata inspekcijskog pregleda restorana i na osnovu mikrobioloških nalaza.

Restoran koji je pripremao obroke za učesnike, angažovan je preko javnog konkursa i odabran na osnovu važećih propisa i uz dokaz da posjeduje urednu dozvolu i potrebne certifikate za rad, kaže se na kraju saopćenja British Councila.

 

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Održan prvi trening spusta u Saalbachu, važna provjera za Elvedinu Muzaferiju i bh. tim

Trening posvećen novinarskim pravima i medijskim slobodama

Trening Vijeća za štampu u BiH za predstavnike medija, podrška u borbi protiv dezinformacija

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo