Regija     | 17.03.2019. 21:01 |

Završen prosvjed u Beogradu, zahtjev vlastima da do sutra pusti uhićene

FENA Cvita Kusić

BEOGRAD, 17. ožujka (FENA) - Prosvjednici koji su se nalazili ispred policijske stanice u Beogradu razišli su se večeras nakon što je jedan od lidera Saveza za Srbiju Boško Obradović dao rok da se do sutra, do 15 sati oslobode svi uhićeni zbog ulaska u zgradu Radio televizije Srbije.

 Kamion s kojeg su se govornici obraćali također je napustio ulicu Bulevara despota Stefana u kojoj se nalazi policijska stanica, javljaju srbijanski mediji.

 Policija je priopćila kako je šest osoba privedeno zbog sinoćnjeg ulaska na RTS i jedna zbog napada na policiju na današnjem prosvjedu.

 Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je, u povodu ulaska prosvjednika u zgradu RTS-a, kako Srbija neće dozvoliti da se nasiljem bilo tko ugrožava te kako će svi koji krše zakon biti procesuirani.

 Vučić je u svom obraćanju iz zgrade Predsjedništva, pred kojom su se istovremeno održavali prosvjedi, istaknuo da Srbija dozvoljava prosvjede sve dok ne dođe do nasilja te da će ta zemlja sačuvati stabilnost, bez obzira što se događa.

 Od 8. prosinca prosvjedi se organiziraju svake subote u Beogradu, a u međuvremenu su se proširili diljem Srbije. Osim primarnog zahtjeva da predsjednik Vučić i SNS odu s vlasti, traže se preduvjeti za poštene demokratske izbore - počevši od slobode medija.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti

Kadro Nargilić osvojio zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu IMMAF u Beogradu 

Srbija: Brnabić će raspisati nove beogradske izbore za 2. lipnja

Vučević: Rok za izbore 2. lipnja je prilika za spuštanje tenzija među strankama

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta