Svijet     | 18.03.2019. 18:26 |

Članovi porodice: Gokmen Tanis napad izveo zbog 'porodičnih problema'

FENA Internet

UTRECHT, 18. marta (FENA) - Članovi porodice napadača izjavili da je osumnjičeni Gokmen Tanis napad u Holandiji izveo zbog “porodičnih problema“.

On je zbog “porodičnih problema“ u tramvaju u Utrechtu prvo pucao u člana porodice, a potom i u ljude koji su željeli pružiti pomoć, javlja agencija Anadolija. 

Gradonačelnik Utrechta Jan van Zanen saopćio je da su najmanje tri osobe poginule, a devet ranjeno u pucnjavi koja se danas dogodila u tramvaju u centru tog holandskog grada.

Prema navodima holandskih medija, Tanis je osoba koja pati od psiholoških problema, a prije dvije sedmice bio je na sudu zbog pokušaja silovanja ženske osobe.

Policijski zvaničnici su za lokalne medije kazali da uzimaju u ozbir druge mogućnosti osim terorističkog napada, napominjući da je moguće da je napad izveden iz “porodičnih razloga“.

Osumnjičeni godinama nije bio u kontaktu s ocem, koji živi u Turskoj. Pojavile su se i informacije da su njegovi roditelji razvedeni, nakon čega se njegov otac ponovo oženio.

U međuvremenu, holandska policija je saopćila da je ranjeno pet, a ne devet osoba, kao što je ranije rečeno.

Uprava Grada Utrechta je također ukinula upozorenja u kojem su tražili od stanovnika tog grada da ostanu u domovima.

Policija je saopćila da je za napad osumnjičen 37-godišnji Gokmen Tanis koji je porijeklom iz Turske te se građani pozivaju da policiji jave ako imaju bilo kakve informacije o njegovoj lokaciji.

Policija je pokrenula potjeru za napadačem i ne odbacuje ni mogućnost da iza napada stoji više počinilaca.

Glasnogovornik policije Bernhard Jens saopćio je da još uvijek nema uhapšenih osoba, a da se pretpostavlja da je počinilac s mjesta napada pobjegao vozilom.

Njemačke vlasti su uvele maksimalne mjere sigurnosti na granici s Holandijom. Iz njemačke policije su saopćili da su uspostavili kontakt s holandskim kolegama i da imaju opis napadača.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Hrvatski MVEP uputio Srbiji prosvjednu notu zbog fizičkog napada na hrvatske državljane

Australska policija nazvala napad nožem na biskupa Asirijske crkve terorističkim činom

U napadu sunitskih militanata u Iranu ubijeno pet policajaca

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta