Stranačke aktivnosti     | 20.03.2019. 15:16 |

Saopćenje za javnost Građanskog saveza

FENA Saopćenje

Izjava Nihada Čolpe predsjednika Građanskog saveza povodom doživotne kazne za Radovana Karadžića.

“Čolpa: Demontaža Republike Srpske je primjena presude Karadziću

Nakon nacista u Drugom svjetskom ratu Karadžić je nastavio Hitlerovu politiku zla na tlu Europe.

Prije gnusnih zlodjela koje je počinio Al-Baghdadi, svijet je svjedočio genocidu, urbicidu i kulturocidu Radovana Karadžića. Sva zlodjela koja su se u svijetu dešavala nakon devedesetih u Bosni i Hercegovini, samo su preslik zlodjela počinjeni pod vodstvom Radovana Karadžića, dok su teroristi Anders Behring Breivik i Brenton Tarant i javno pokazali da su inspirisani krvnikom Karadžićem.

Kao društvo 21. stoljeća imamo obavezu prema mladim generacijama da im izgradimo sigurnu državu da ne bi prolazili kroz iste patnje kao i prethodne generacije.

Zbog toga, da bi presuda Karadžiću imala smisla potrebno je da njena implementacija krene od njegovog djela – Republike Srpske, na način da se taj dio Bosne i Hnercegovine ne pretvara u logor i mučilište svega onoga što nije na fonu Karadžićeve zločinačke politike.

Bosna i Hercegovina hitno treba zakone koji će sankcionirati svaku vrstu propagiranja Karadžića i njegove ideologije, kao što je to uradila Njemačka i druge razvijene zemlje.
 

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Građanskog saveza

Saopćenje za javnost Građanskog saveza

Saopćenje za javnost Građanskog saveza

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo