Stranačke aktivnosti     | 20.03.2019. 17:45 |

Saopćenje za javnost Platforme za progres

FENA Saopćenje

Presuda: Nauk za budućnost da se ovakvo zlo nikad nikome ne ponovi!
Danas je Haški tribunal donio drugostepenu odluku u slučaju Radovana Karadžića, a predstavnici Platforme za progres su se odazvali pozivu za javno praćenje izricanja presude koje je održano u sarajevskoj Vijećnici.

Nema te presude koja može umanjiti bol majki i očeva, sinova i kćeri, braće i sestara koji su izgubili svoje voljene. Presude Haškog tribunala treba da budu nauk za budućnost da se ovakvo zlo nikad nikome ne ponovi.

Pozdravljamo odluku Apelacionog vijeća za kaznu doživotnog zatvora koja je jedina pravedna. Nadali smo se da će sudije Apelacionog vijeća iznaći snage i donijeti odluku koja Karadžića tereti i za genocid počinjen i u drugim opštinama.

Kao što vidimo, ekstremizam u cijelom svijetu je u velikoj ekspanziji. Posebnu pažnju treba posvetiti najoštrijem kažnjavanju ideologa i inspiratora zločina, uključujući i genocid. Upravo takav ideolog, inspirator i negator genocida je Karadžić. Nažalost, u BiH smo svjedoci novog stepena u procesu genocida a to je slavljenje i veličanje genocida koje do sada nigdje nije zabilježeno.

Ovo je prilika da pozovemo cijeli svijet na intenzivniju borbu protiv fašizma i ekstremizma bilo koje vrste.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Platforme za progres

Saopćenje za javnost Platforme za progres

Saopćenje za javnost Platforme za progres

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo