Sport     | 22.03.2019. 12:12 |

Trbić: Najviše mi je žao pune dvorane i naših navijača

FENA Vanja Tolj

SARAJEVO, 21. marta (FENA) - MZT je odličan tim, ali mislim da nisu nepobjedivi na domaćem terenu. Mislim da možemo doći do pobjede u Skoplju i izboriti treći meč u Sarajevu - kazao je trener Omladinskog košarkaškog kluba Spars Marko Trbić na današnjoj konferenciji za medije.

Sparsi su prije dva dana na domaćem terenu poraženi od MZT-a sa 71:70, u prvom meču playoffa ABA lige 2 koji se igra na dvije pobjede, a druga utakmica između ova dva tima bit će odigrana u nedjelju u Skoplju. 

Trbić naglašava da njegovi košarkaši moraju odigrati meč s maksimalnom koncentracijom, te da se ne smije ponoviti treća četvrtina prve utakmice, u kojoj je MZT stigao do rezultatskog priključka zahvaljujući padu koncentracije i velikog broja grešaka Sparsa. 

- U trećoj četvrtini nam je opala koncentracija, razigrali smo protivnika i doveli utakmicu u egal završnicu. Bili smo previše euforični nakon prvog poluvremena, nismo se znali kontrolisati, a MZT je pobijedio zasluženo - objašnjava Trbić. 

Sparsi će u nedjelju u Skoplju od 17 sati igrati pod imperativom pobjede, jer bi eventualnom pobjedom MZT-a za sarajevski tim sezona u ABA ligi 2 bila završena. 

Trbić dodaje da mu je nakon prekjučerašnjeg poraza najviše bilo žao publike, koja je u velikom broju došla podržati sarajevski tim. 

- Ako mene pitate, zbog publike mi je najviše žao, jer došli su u velikom broju i pružili nam podršku u odličnoj atmosferi. Mi smo mlad klub i nemamo mnogo navijača na utakmicama. Nadam se da možemo izboriti treći meč i ponovo napuniti dvoranu na Grbavici, a siguran sam da bi smo u tom slučaju pobijedili i izborili finale - podvukao je trener Sparsa. 

Košarkaš Sparsa Sandi Grubelić ističe da je poraz u posljednjim sekundama teško pao Sparsima, ali da će ekipa imati snagu da u Skoplje otputuje u pozitivnoj atmosferi.  

- Pretrpjeli smo težak poraz koji je sigurno značajno uticao na raspoloženje ekipe, ali mi smo profesionalci i svi se trude da nam pruže podršku pred drugi meč u Skoplju. Bit će drugačija, teška utakmica za koju se moramo spremiti. Analizirali smo greške i idemo s pozitivnom energijom u Skoplje - rekao je Grubelić.

Košarkaš se uime ekipe zahvalio publici koja je u prvom meču napravila lijepu atmosferu i nada se da će se to ponoviti u trećem meču, ukoliko Sparsi pobijede u nedjelju.   

Pobjednik duela između Sparsa i MZT-a u finalu će igrati protiv boljeg iz duela između Sixt Primorske i Borca iz Čačka. 

Osvajač ABA lige 2 plasirat će se direktno u prvu ABA ligu, dok će drugoplasirana ekipa za još jedno mjesto razigravati sa ekipom Zadra, predzadnjom ekipom prve ABA lige.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Proširuje se ABA liga

Igokea deklasirala Mladost u posljednjem meču prvog kola Lige 6

NBA - Golden State savladao Dallas za petu uzastopnu pobjedu

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta