Sport     | 22.03.2019. 12:59 |

Bh. paraolimpijci sa Specijalne olimpijade u Abu Dabiju donijeli deset medalja

FENA Maja Nikolić

TUZLA, 22. marta (FENA) - Bosanskohercegovački sportisti koji su na paraolimpijskim igrama u Abu Dabiju, koje su se održavale od 14. do 21. marta osvojili deset medalja, dočekani su danas u Tuzli. 

Profesorica i trenerica koja je vodila djecu na Specijalnu olimpijadu Nermina Mujić kaže da je zakletva Specijalne olimpijade "Dozvoli da pobijedim, a ako ne da budem hrabar u tom nastojanju”, a ova djeca su, ističe, hrabra i ne traže dozvolu, već pobjeđuju. Hrabrošću, odlučnošću, osmjesima i radošću. 

Mujić navodi da joj emocije naviru dok djeca zauzimaju prva mjesta na igrama na koje su došli igrati se. Oni bore svoje borbe u, kako podvlači, životu i na terenu. I pobjeđuju. 

-Opravdavaju medaljama svoj dolazak onima koji su im pomogli da odu na takmičenje. Ja kao trener ne mogu biti sretnija kada vidim hrabrost sa kojim moja djeca treniraju, ulažu znoj i suze u rezultat i kada se te iste suze i znoj pretvore u radost na ciljevima koje osvajaju. Njihova imena trebamo dobro zapamtiti, rezultata biti svjesni. Zastavu Bosne i Hercegovine nose - poručila je.

Profesorica Mujić rekla je da je u Abu Dhabiu svjedočila jednom pravom bosanskohercegovačkom čudu.

- Ovih dana svjedočim jednom pravom sportskom čudu. Ja ga tako doživljavam kao trener, jer puno je prepreka koje je trebalo savladati, puno uslova koje je trebalo ispuniti, puno će trebati vremena da se sve slegne i vrati na svoje mjesto. Trebalo je izaći pred hiljade ljudi noseći zastavu BiH, trebalo je istrčati sve trke sa srcem na dlanu i osmijehom na usnama. Vratili smo se ponosni na sve što smo postigli - naglasila je Mujić.

Na specijalnoj olimpijadi u Abu Dhabiju medalje su osvojili: Milada Elez, stoni tenis 3. mjesto, Irfan Kulić je osvojio dvije srebrene medalje, Ena Čatović, plivanje 3. mjesto, Njegoš Mihajlović, atletika, 3. mjesto, Hiba Sultanović, atletika 3. mjesto, Snežana Džida, atletika 1. mjesto - skok u dalj 3. mjesto, Hasan Sejdinović, atletika, 1. mjesto, Ženski nogomet UNIFIED 1. mjesto i Zlatan Horo, plivanje, 5. mjesto.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Okončan uviđaj u Lipnici, naređena obdukcija

Lumiwings uspostavlja redovnu avioliniju Tuzla - Istanbul, karte u prodaji

U Komemorativnom centru Tuzla identificirane dvije žrtve proteklog rata bošnjačke nacionalnosti

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo