Bosna i Hercegovina     | 24.03.2019. 17:19 |

Tokić: Članstvo BiH u NATO je volja građana koju vlasti ne smiju izigrati

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 24. marta (FENA) - Bošnjački pokret upozorava sve izabrane članove Predsjedništva i parlamenta BiH da nemaju pravo propustiti za državu BiH historijski poziv za aktivaciju MAP-a i uključenje BiH u punopravno članstvo NATO-a - navodi se u pisanoj izjavi predsjednika Bošnjačkog pokreta Sejfudina Tokića.

Tokić poručuje da uključenje BiH u euroatlantske integracije predstavlja jasno definiranu obavezu svih nosilaca vlasti definirane Zakonom o oružanim snagama BiH i strategijom spoljne politike.

Po njegovim riječima, članstvo u NATO-u predstavlja volju i želju više od 75 posto građani države BiH i "niko od izabranih predstavnika vlasti nema pravo djelovati suprotno volji građana i zakona države BiH“.

Tokić navodi da "Dodikova oligarhija" ne može i neće spriječiti punopravno članstvo BiH u NATO koje svim građanima i narodima garantuje mir i stabilnost.

- Članstvo u NATO otvorit će veliki prostor za značajnija ulaganja stranih investitora u razvoj privrede naše države te otvaranje novih radnih mjesta. Plebiscitarno opredjeljenje ogromne većine građana za trajniji mir i sigurnost koje garantuje članstvo u NATO uvijek se može provjeriti i potvrditi referendumom svih građana BiH na cjelokupnoj teritoriji - navodi se u Tokićevoj izjavi, saopćeno je iz Bošnjačkog pokreta.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Nikšić: Put u NATO je naša zakonska obaveza

Bećirović: NATO ima mandat prema Dejtonskom sporazumu da reaguje kada je ugrožen mir

Galić domaćin službenih aktivnosti organiziranih za 320 sudionika NATO konferencije

Promo

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

M:tel: Telefoni na rate već od 5,29 KM!