Ekonomija     | 25.03.2019. 14:50 |

Sarajevo - Od 28. marta do 1. aprila najveća turistička promocija dosad

FENA Vernera Jakupović

SARAJEVO, 25. marta (FENA) - Sarajevo će od 28. marta do 1. aprila biti domaćin 1. međunarodnog sastanka tour operatera iz više od 100 zemalja svijeta.

Pod nazivom „Meet Up Sarajevo 2019“, više od 200 turističkih agencija, među njima i predstavnici medijskih kuća, bit će sudionici najveće dosadašnje organizirane turističke promocije Sarajeva.

Projekt u čijem se okviru realizira, podrazumijeva također predstavljanje Bosne i Hercegovine kao turističke destinacije, pa je predviđena posjeta sudionika Mostaru, Blagaju i Počitelju.

Ova velika prezentacija više vidova turizma realizira se u projektu čiji je krajnji cilj uvrštavanje Sarajeva na mapu najatraktivnijih turističkih destinacija.

Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka danas je na pres-konferenciji izrazio nadu da će projekt biti dobar početak novom pristupu promocije turističkih potencijala glavnog grada, ali i Bosne i Hercegovine.

Uime organizatora, Gradske uprave i Vijećnice, Meliha Redžić je rekla da će poseban dio biti posvećen VIP sastancima, s navedenim ciljem.

Adnan Vlajčić iz Udruženja turističkih vodiča najavio je da će dio atmosfere biti gastro scena u sarajevskoj ulici Bravadžiluk, gdje će gosti moći da isprobaju domaća jela i 'operu ruke u leđenu' kako bi osjetili šarm tradicijske posebnosti podneblja.

Gradonačelnik Skaka ističe da se ova svjetska prezentacija organizira s malo novca gradske uprave budući da su se tour operateri pobrinuli za avionske karte gostiju, a ugostitelji za dio gastronomske ponude.

Upućen je poziv predstavnicima domaćih medija da na svoj način doprinesu domaćinskoj atmosferi predstojećeg velikog događaja.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Počelo uređenje Trga Karla Paržika na Marijin dvoru

Grad Goražde dio projekta 'Zdrave zajednice u BiH'

Glasanje u Sarajevu za parlamentarne izbore u Hrvatskoj

Promo

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'