Bosna i Hercegovina     | 26.03.2019. 13:16 |

Općina Centar započinje strožiji nadzor nad prokopima i njihovom sanacijom

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 26. marta (FENA) - Općina Centar Sarajevo donijela je odluku prema kojoj će uposlenici nadležnih općinskih službi u narednom periodu provoditi još strožiju kontrolu prokopa koji se rade na ulicama, njihovu kvalitetnu sanaciju, odnosno dovođenje u prvobitno stanje, a posebno nadzor nad primjenom mjera obezbjeđenja gradilišta i sigurnosti građana u zoni izvođenja radova.

To, između ostalog, podrazumijeva i sankcije utvrđene zakonom.

Općina je pozvala sve vlasnike podzemnih instalacija na saradnju s nadležnim općinskim službama kako bi svi poslovi bili realizovani na zadovoljstvo naših sugrađana.

Iz Općine navode da je u posljednje vrijeme sve je izraženija i pojava prokopa - što na ulicama koje nisu, što na ulicama koje su tek rekonstruisane.

Osim toga što se prokopi ne saniraju na odgovarajući način i samo izvođenje radova se ne izvršava u skladu s građevinskim normama, pa tako dolazi i do povreda i oštećivanja motornih vozila. Posljednji zabilježeni slučaj se desio u ulici Josipa Vancaša gdje je građanin zadobio ozljede prilikom pada u neoznačeni prokop.

S obzirom na sve navedeno i sve glasnije negodovanje javnosti, općinski načelnik Nedžad Ajnadžić je najavio još strožije uslove prilikom izdavanja rješenja za prokope ulica, ali i njihovo vraćanje u prvobitno stanje, saopćeno je iz Općine Centar.

Tvrde da ulažu značajna finansijska sredstva za održavanje lokalnih i nekategorisanih cesta. U prošloj godini rekonstruisan je niz saobraćajnica među kojima su Asima Ferhatovića, Kemal begova, izgrađena nova saobraćajnica kod porodilišta Jezero, u ulici Maria Mikulića, započeta rekonstrukcija ulice Skenderija... Za tu namjenu je iz budžeta centralne sarajevske Općine izdvojeno oko 3,5 miliona KM.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Autoceste FBiH: Na mostu Počitelj otklanjaju se nedostatci

Vlada FBiH izdvaja 30 000 maraka za sanaciju Saborne crkve u Sarajevu

Podrška Općine Centar za romsku djecu koja se redovno školuju

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo