Bosna i Hercegovina     | 26.03.2019. 13:31 |

Demokratska fronta ulazi u pregovore o formiranju vlasti

FENA Aida Kovač

SARAJEVO, 26. marta (FENA) - Predsjedništvo Demokratske fronte je na današnjoj sjednici usvojilo zaključke koje je pripremila radna grupa formirana na prošloj sjednici stranačkog predsjedništva, koja je predložila da Predsjedništvo DF-a donese odluku o početku razgovora sa svim parlamentarnim strankama za formiranje parlamentarnih većina u mandatnom periodu 2018.-2022. godine.

- Na osnovu očekivanja velikog broja građana BiH koji su dali podršku Demokratskoj fronti, kao multietnčkoj,  građanskoj stranci, te izboru člana Predsjedništva BiH, radna grupa Predsjedništva DF-a predložila je zaključke Predsjedništvu DF-a, a u cilju donošenja odluke o početku razgovora sa svim parlamentarnim strankama o formiranju parlamentarnih većina za mandatni period 2018.-2022.  - navode iz DF-a.

U cilju osiguravanja utvrđenih prioriteta djelovanja, kao i potrebe poštivanja individualnih prava svih građana BiH i spriječavanju iseljavanja, naročito mladih ljudi, radna grupa je predložila da Predsjedništvo DF-a donese odluku o početku razgovora sa svim parlamentarnim strankama za formiranje parlamentarnih većina u mandatnom periodu 2018.-2022. godine.

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

Izetbegović traži od institucija BiH i EUFOR-a da spriječi masovna okupljanja u Srebrenici

Predsjedništvo DF-a pozvalo zastupnike 'Trojke' da ne izaberu Vukoju za sudiju Ustavnog suda BiH

Članovi Predsjedništva BiH razgovarali s ministrom odbrane Kraljevine Norveške Bjørn Arild Gramom

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'