Svijet     | 26.03.2019. 17:03 |

DUP - Britanija bi mogla 'neograničeno boraviti u zatvoru sporazuma o Brexitu'

FENA Internet

LONDON,  26. marta (FENA) - Sjevernoirska Demokratska unionistička stranka (DUP) saopćila je u utorak da neće biti prinuđena da podrži "otrovni" sporazum premijerke Therese May o razlazu s Evropskom unijom, povećavajući šanse da sporazum ne bude usvojen u  parlamentu.

Stranački portparol za Brexit Sammy Wilson napisao je u tekstu objavljenom danas u nacionalnim novinama Daily Telegraph da poslanici DUP-a neće podržati sporazum o odlasku iz bloka koji je premijerka May postigla s EU ukoliko ga ne izmjeni kako bi se bavio brigama stranke da će Ujedinjeno Kraljevstvo ostati na neograničeni period u uniji. 

Wilson piše u novinskom članku da bi produženje pregovora o Brexitu za jednu godinu bilo poželjno "kako ne bismo dobrovoljno boravili u zatvoru sporazuma o povlačenju s ključevima ćelije u džepu Michela Barniera (šefa pregovaračkog tima EU)".

DUP ima deset ključnih poslaničkih mjesta u Donjem domu parlamenta, a brojni tvrdokorni zagovornici Brexita mogli bi slijediti primjer te stranke kada budu odlučivali kako da glasaju, prenosi Associated Press. 

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Mostar i Nikšić potpisuju Sporazum o prijateljstvu i suradnji

Rama: Provedba sporazuma između Kosova i Srbije važna je za sigurnost na zapadnom Balkanu

Vlada Brčkog i PZU 'Spitex' potpisali sporazum za usluge palijativne njege i hospisa

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu