Regija     | 27.03.2019. 08:25 |

Slovenac koji je susjedu pregazio zrakoplovom ostao bez pilotske licencije

FENA Agencije

LJUBLJANA, 27. ožujka (FENA) - Oduševljenog letača 72-godišnjaka iz Ljubljane, koji je prije tri godine susjedu pregazio ultralakim sportskim zrakoplovom i teško je ozlijedio okružni je sud u Ljubljani u utorak osudio na godinu dana zatvora uvjetno, uz dvogodišnji rok kušnje, te trajno oduzimanje dozvole za letenje.

72-godišnji Alojzij Šimenc je tijekom suđenja je priznao krivnju i ispričao se oštećenoj ženi, te se nagodio s tužiteljstvom, prenosi Hina pisanje slovenskih medija.

Kako navodi ljubljanski list "Dnevnik", Šimenc je vlastitim ultralakim zrakoplovom 2016. pri pokušaju slijetanja na travnjak-improvizirano sletište skrenuo na obližnji makadam, gdje su se šetale dvije žene, od kojih je jedna njegova susjeda, te upravo potonju teško ozlijedio.

Na sudu je izrekao žaljenje događajem koji ga je po njegovom priznanju jako pogodilo, te rekao da je susjedi spreman ubuduće pomagati financijski i na druge načine.

Oštećenicu je sud u vezi odštete uputio na pokretanje civilne odštetne tužbe, a osuđenom Šimencu naložio plaćanje sudskih troškova.

Nakon spomenutog nesretnog ateriranja i ozljeđivanja susjede Ljubljančanin je i dalje letio svojim avionom, ali je prošle godine doživio novu nesreću u kojoj nije bio sam ozlijeđen, ali je zrakoplov posve izgorio.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Golob vjeruje da će Plenković formirati novu hrvatsku vladu

Ambasador Slovenije posjetio IDDEEEA-u - Prijateljski odnos Slovenije prema BiH

Fajon u ponedjeljak u Sarajevu, najavljeni razgovori s Konakovićem

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'