Bosna i Hercegovina     | 27.03.2019. 16:39 |

Svečana ceremonija dodjele priznanja PSOTC-u Oružanih snaga BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 27. marta (FENA) - Svečana ceremonija dodjele priznanja Centru za operacije podrške miru (PSOTC) Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, za izvanredan doprinos implementaciji NATO programa "Building Integrity" bit će upriličena sutra, 28. marta, u Sarajevu.

Ovom događaju će u svojstvu domaćina prisustvovat ministrica odbrane BiH Marina Pendeš, načelnik Zajedničkog štaba Oružanih snaga BiH generalpukovnik Senad Mašović, najviši predstavnici Ministarstva i Oružanih snaga kao i predstavnici vojno-diplomatskog kora u BiH.

PSOTC uključen je u NATO inicijativu izgradnje integriteta od 2008. godine, kada je realiziran prvi kurs izgradnje integriteta. Bio je to međunarodni projekat koji je vodio "Transparency International", a kurs je realiziran u saradnji s Geneve Center for Security Policy, Odbrambenom akademijom Ujedinjenog Kraljevstva i Švedskim odbrambenim univerzitetom.

Od 2011. do 2018. godine, više od 400 studenata je pohađalo kurseve izgradnje integriteta u Centru za operacije podrške miru (PSOTC), gdje su gotovo dvije trećine bili međunarodni studenti iz 33 različite zemlje, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Ministarstva odbrane BiH.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Dodijeljena priznanja za najuspješniji nastup na Mostarskom sajmu

PSOTC prvi put dio osoblja na uglednom Ženevskom centru za sigurnosnu politiku

Premijerka Buhač na dodjeli priznanja najznačajnijim stranim ulagačima u BiH

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'