Servisne informacije     | 27.03.2019. 16:36 |

Na putevima u BiH umjeren promet vozila

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 27. marta (FENA) - Na većini puteva u Bosni i Hercegovini saobraća se po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu, uz umjeren promet vozila. Na brojnim dionicama učestali su odroni, tako da se preporučuje opreznija vožnja. Napominje se da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno do 15.aprila. 

Zbog radova na izgradnji kružnog toka na magistralnom putu M-18 Semizovac-Vogošća, na ulazu u Vogošću saobraća se sporije, uz obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije. 

Na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila zbog sanacionih radova u tunelu Vranduk II, saobraća se naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju. Zbog povremeno pojačanog prometa vozila, na ovoj dionici moguća su duža zadržavanja.  

Zbog sanacionih radova jednom trakom saobraća se i na magistralnim putevima M-16 Banja Luka–Crna Rijeka (u mjestu Dabrac) i M-14.2 Bosanski Šamac-Domaljevac, kao i na magistralnom putu M-2 u Neumu. Za teretna vozila preko 7 tona ukupne mase na snazi je zabrana saobraćaja na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno (zbog radova na rekonstrukciji mosta na ulazu u Bugojno). 

Na graničnim prijelazima ne čeka se duže od 30 minuta. Do 17.04. zbog radova u Hrvatskoj, zatvoren je granični prijelaz Ivanica-Gornji Brgat (za vrijeme ove obustave, omogućen je prijelaz pješaka). 

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prijelaza Brčko-Gunja. Zbog radova u Hrvatskoj obustavljen je saobraćaj za sve kategorije vozila na graničnom prijelazu Bosanski Novi-Dvor, saopćeno je iz BIHAMK-a.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Normaliziran saobraćaj na M-1.8 Tuzla-Srebrenik

EU se složila oko strožijih pravila o saobraćajnim prekršajima počinjenim u drugoj zemlji

Štrajkovi poremetili željeznički i zračni saobraćaj u Njemačkoj

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo